Pastaa kurpitsalla ja ilmakuivatulla kinkulla: Pasta di Zibello Buccon tapaan

Viime ruokablogauksesta tuntuu olevan hurjasti aikaa! Päätin tehdä blogauksen ruoasta, joka jäi blogaamatta tuossa muutama viikko sitten.  Tämä resepti on jälleen Energy Cuisine keittokirjasta, pastaa siis Buccon tapaan. Päätin tehdä tätä herkkua ihan vain niiltä lähtökohdilta, että jääkaapissa istui yksinäinen myskikurpitsa, jolle piti keksiä elämäntarkoitus. Nyt muutamia viikkoja myöhemmin voin edelleen kehua, että hyvän tarkoituksen kurpitsamme saikin.
Tämä syksy ja alkutalvi on ollut kurpitsantäytteistä aikaa – kerrankin kauppojen hyllyiltä on löytynyt erilaisia kurpitsoja eikä vain pakollisia halloween koristekurpitsoja. Itsekin olen oppinut paljon kurpitsojen monipuolisesta makumaailmasta, mistä olen erittäin iloinen.  Toivottavasti sama kurpitsan täytteinen aika jatkuu jatkossakin.

Kurpitsakastike pastalle

450 g myskikurpitsaa kuutioituna
1/2 dl shalottisipulin silppua
3 dl kanalientä (vettä + fondi)
1 dl smetanaa (ohjeessa luki heavy cream ja smetana nyt on raskain kerma, minkä tiedän!)
1/2 tl jauhettua muskotinpähkinää
2 tl Amaretto ligööriä (jos ei viitsi tätä käydä vain yhden ruoan kanssa käydä ostamassa, niin joulun aikaan voin lämpimästi suositella myös glögiä: sitä löytyy miltei jokaisen suomalaisen jääkaapista)
merisuolaa ja mustapippuria

Keitä kuutioiduja kurpitsoja ja salottisipulia kanaliemessä paistinpannulla noin 30 min.  Siirrä seos blenderiin ja blendaa tasaiseksi soseeksi. Laita kurpitsapyree takaisin paistinpannulle ja lisää smetana, muskotti ja ligööri/glögi. Kiehauta ja mausta.
100 g prosciuttoa
450 g (tuoretta) pastaa
1/2 dl parmesan juustoraastetta
(ruohosipulia koristeeksi!)

Paista prosciuttoviipaleita pannulla/uunissa grillivastuksilla (100asteessa)  kunnes ne ovat rapeita. 

Valmista pasta ohjeiden mukaan. Poista vesi ja sekoita kurpitsakastikkeen kanssa. Koristele rapeilla prosciuttosiivuilla ja parmesanjuustolla.

Nopeaa ja helppoa! Ja oikein hyvää. Itse en kuvissa ole sekoittanut kastiketta pastaan vaan kaadoin sitä vain päälle, koska uskoin, että pastasta tulisi kuvauksellisempaa näin. Kurpitsakastike oli aivan upeaa. Sitä olisi voinut syödä sellaisenaansakin. Suosittelen!

Pastaa Buccon tapaan: Energy Cuisine:Pasta di Zibello