Näin meillä pääsiäisenä: Kalkkunafileerullaa siiderikastikkeen ja perunoiden kera

Kalkkunafilettä ja perunaa siiderikastikkeella ja mansikoilla

Vaikka olenkin blogannut aiemmin siiderikastikeen ohjeen kalkkunapaistin kera, niin näin muistin virkistykseksi kirjoitan siitä jälleen. Se oli taas ihan tajuttoman hyvää! Suosittelen! Paistia kun ei kaupasta löytynyt, niin mukaan lähti kalkkunanfileerulla. Sekin hyvää!


siiderikastike

Tässä hieman todistusaineistoa:

Pääsiäisherkkua lampaan korvikkeena!
Italialainen seuralaisemme.

Pääruoan kanssa nautittiin italialaista punaviiniä nimeltä ZenatoVeneto Rosso vuodelta 2008. Lähdin alkoon aivan täysin niissä tunnelmissa, että joisimme kalkkunan kanssa valkoviiniä. Pyysimme viinisuositusta kalkkunan ja siiderikastikkeen seuraksi alkon asiakaspalvelijalta, joka antoikin useita vaihtoehtoja. Jostain syystä ainoa hänen esittelemänsä punaviini tarttui matkaan: sillä oli selvästikkin paras myyntipuhe! Viini sopi ruokaan ja oli oikein hyvää. Palaan saman pullon rinnalle toistamiseenkin!

Jälkiruoaksi valmistin basilikalla maustetun mansikka-banaanilautasen jogurtti-vanilijakastikkeella. Lisäksi valmistin digestiivin päärynäsiideristä (jota käytin myös kastikkeessa), Cointreausta, karpaloviinistä ja tuoreista mansikoista. Oikein hyvää oli! Tässä lyhykäinen ohje jälkiruoalle:

Jälkiruoka.

Mansikka-banaaniherkku jogurtti-vanilijakastikkeella

(kahdelle)
banaani
tuoreita mansikoita
vanilijakastiketta
Bulgarian jogurttia
basilikaa

Pilko mansikat ja banaani sopivan kokoisiksi. Vatkaa vanilijakastike ja jogurtti kastikkeeksi. Mausta basilikalla. Anna jäähtyä pakkasessa noin 20 min.

Ei muuta kuin herkullista pääsiäistä, jälleen! 🙂