Misopohjainen nuudeli-tofukeitto

Misopohjainen nuudeli-tofukeitto.

Uusi vuosi alkoi. Nyt on sellainen olo, että täytyy uusiutua. Joulun rippeet on hyvä jättää taakseen ja kokeilla jotain aivan erilaista. Niin elämässä kuin kulinaarisessakin mielessä. Saas siis nähdä mitä vuosi tuo mukanaa korianteri blogiin vuonna 2012!

Uuden vuoden kuitenkin aloitamme japanilaisilla makumaailmoilla. Ensimmäisesi vuorossa on keitto. Ja kyllä, koska on olevinaan tipaton tammikuu, niin kyseessä on ihka aito keitto.

Nuudeli-tofu keitto

2 l vettä + kasvisfondia
1 sipuli
pala fenkolia
kourallinen vihreitä pitkiä papuja
1/2 pss Rainbown itämaisia wokkivihanneksia
1 porkkana
1 nuttura munanuudeleita
300 g marinoitua tofua
2 pss misokeittotiivistettä
merisuolaa, pippuria
japanilaista soijaa


Leikkaa sipuli siivuiksi, höylää juustohöylällä porkkana myös siivuiksi. Pilko fenkoli pieneksi. Lisää kaikki kasvikset kiehuvaan fondilla maustettuun veteen. Anna kiehua noin 10 min. Lisää nuudeli ja pilkottu tofu. Anna kiehua kunnes nuudelit ovat valmiita. Lisää misopussit ja sekoita kunnes ne ovat sulaneet keiton joukkoon. Mausta. Anna keiton jäähtyä hieman, koska sen maku paranee sen ollessa hieman viileämpää. Lisää annoskulhoihin vielä soijaa!

Tämä keitto on hyvä niin laihduttamiseen kuin mihin tahansa muuhun tarkoitukseen. Misokeittotiivisteet viimeistelevät sen täydellisesti. 

Tofu on nam.