Misokeittoa ja kasvissushia

GREEN SUSHI. KASVISSUSHI.

Siinäpä päivän teema. Kun tili on tyhjänä ja kokkailussa on rajana ainoastaan kaappien sisältö niin tuloksena syntyy yllättävä illallinen. Mitä kotimme kaapeista löytyy (lähes) aina? Sushiriisiä. Lähes poikkeuksetta. Sushiriisiä meiltä löytyy siitä syystä, että ostamme sitä kerralla aina noin 10 kg. Koska se on huomattavasti edullisempaa kuin ne pienet pakkaukset, joita tavallisten kauppojen hyllyiltä löytyy.

Sushiriisin valmistuksen pettämätön ohje löytyy jälleen kerran täältä!

Koska tosiaan vain kaappimme olivat mielikuvitukseni rajana, niin kenellekkään ei varmasti tule yllätyksenä, että tuloksena syntyi sushia kasviksista. Eihän meillä muuta olekkaan kaapissa kuin pupunruokaa! Alkuruokana väänsin misokeiton viimeisistä aineksista. Marinoin misokeitossa sieniä ja palsternakkoja, joita käytin myös sushin täytteenä. Muuten maistoin sitä sipulilla ja sellerillä. NAM.

Mitä tarvitset misokeittoon?
Mitä tarvitset misokeittoon?

Misokeitto

5 dl vettä
1 tl dashipuruja
2,5 rkl misotahnaa
selleriä, herkkusieniä, sipulia, palsternakkaa ja kukkakaalia

Pilko kasvikset. Lisää ne veteen dashipurujen kera. Keitä noin 5 min. Lisää misotahna ja ota lämpö hellalta pois. Sekoita ja anna hengailla ja maustua rauhassa. Helppoa! Jos marinoit esim. sieniä susheja varten, kuten minä, niin suosittelen misokeiton hengailua noin puolisen tuntia. Voit lämmittää uudelleen tarjoiltaessa vaikkapa mikrossa.

Tuorekurkku sushit

Tuorekurkku, herkkusieni ja kiinankaali sushit

Misomaustetut herkkusieni kiinankaali sushit

Villit artisokka sushit

Aika hurjia kokeiluja vai mitä? Toisinaan sitä täytyy olla keittiössä hullu tiedemies. Ja eihän sitä tiedä mikä on hyvää tai huonoa ennen kuin kokeilee? Artisokkasushit olivat yllättävän hyviä. Eivät ollenkaan niiin villejä kuin alunperin odotin. Ja sitten hieman visuaalista iloa:

Uusi tulokas: Artisokkasushi
Uusi tulokas: Artisokkasushi
Kasvissushit
Kasvissushit
Tallinnan tuliaisia: Iki Ginger-olut. Todella herkullinen sushien kera!
Tallinnan tuliaisia: Iki Ginger-olut. Todella herkullinen sushien kera!