Lohipokea ja soija-sitrus-korianterikastiketta

Lohipokea ja soija-sitrus-korianterikastiketta

Kun tämän ohjeen löysin, oli sitä pakko kokeilla. Alkuperäinen ohje on Keittiönatsi-blogista. Ohje on kerrankin aivan samanlainen, en siis lähtenyt sooloilemaan. Eikun hei, lähdinpäs. Lisäsin tähän myös siikaa, koska sitä oli niin pieni määrä jäljellä viikonlopun susheista. Ja koska meillä oli ainoastaan auringonkukkaöljyä niin käytin sitä oliiviöljyn sijaan. Joka tapauksessa oikein hieno löytö. Sopii erinomaisesti pääruoaksi yhdelle, mutta suosittelen kokeilemaan myös alkupalana kahdelle. Ja hei kerrankin näitä harvoja reseptejäni, jotka sopivat myös karpeille!

Lohipokea ja soija-sitrus-korianterikastiketta

Poke
200 g nahatonta lohifileetä
50 g nahatonta siikafileetä
1 rkl hienonnettua valkosipulia
 1 tl chilikastiketta (piripiri)
1 1/2 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
1 1/2 rkl hienonnettua salottisipulia
 2 tl  seesaminsiemeniä

Kastike

3 rkl ruohosipulia silputtuna
 1 1/2 rkl auringonkukkaöljyä

Pilko kaikki ainekset hienoksi silpuksi.  Sekoista ne keskenään tarjoiluastiaan ja sulje kelmun alle. Anna maustua haluamasi aika jääkaapissa. Mitä kauemmin sitä vahvemmin maut imeytyvät.

Kastike
1 rkl sitruunamehua
1 rkl appelsiinimehua
1 rkl soijakastiketta
1 rkl silputtua korianteria
 1 rkl auringonkukkaöljyä

Lisää aineet kerrallaan järjestyksessä ja sekoita. Kun poke on mielestäsi marinoitunut tarpeeksi kauan niin tarjoile se kastikkeen kera. Kaada kastiketta poken päälle ja päästä makuhermosi nauttimaan.

Kelpais varmaan sullekkin?

Ps. Arvatkaas mikä on ihanaa? No se, että gradu on ihan-just-tai-ehkä-huomenna valmis, niin suurin osa muistiinpanoista ja kirjatorneista on saanut arkistoida tai palauttaa kirjastoon: Mulla on tilaa valokuvata muuallakin kuin vain keittiönpöydällä! <3