Linssi-fetakasvispihvit | Inspiraationa Gordon Ramsayn kesäkurpitsapihvit

Täydellisen kasvispihvin metsästys jatkuu. Tai kokeilu ainakin. Olen kokeillut hyvin monenlaisia variaatioita kasvispihveistä: erilaisia juures- ja perunapohjaisia pihvejä, kesäkurpitsapihvejä sekä papupihvejä. Tähän mennessä parhaan koostumuksen olen saanut aikaiseksi papupihveissä, joissa on hitunen perunaraastetta kiinteyttä antamassa. Papupohjaiset pihvit ovat paitsi proteiinipitoisia niin myös tekstuuriltaan kiinteitä ja siten helpointa valmistaa.

Kokemuksen syvä rintaääni kertoo, että kasvispihvejä kannattaa harvoin vain paistaa pannulla. Tai jos näin tekee, niin ne kannattaa valmistaa kunnollisella ohukaispannulla, mikä auttaa pihvejä pysymään koossa. Parhaan tuloksen kuitenkin saa lämmittämällä pihvejä ensin uunissa ja sitten paistamalla värin ja rapeuden pintaan. NAM.

Tällä kertaa löysin intenrnetin ihmeellisestä maailmasta kasvispihvireseptin, jota oli vain pakko kokeilla. Tosin pienillä muutoksilla kuten yleensä on tapana. Resepti on HS.fi-sivustolta ja se seurailee Gordon Ramsayn feta-yrtti-kesäkurpitsapihvin ohjetta ainakin noin suunnilleen.

Itse tein reseptiin myös muutaman muutoksen: jätin tuoreet yrtit pois, koska kallista. Korvasin ne punaisilla linsseillä: koska hyvää ja olen aina halunnut kokeilla linssien mahdollisuuksia kasvispihvitaikinassa!

Tarjoilin näitä kesäisiä herkkuja kermaviilikastikkeen ja uusien perunoiden kera. Ja oli tosi nam, suosittelen!

Herkulliset linssi-kesäkurpitsa-fetapihvit kermaviilikastikkeella!
Herkulliset linssi-kesäkurpitsa-fetapihvit kermaviilikastikkeella!

Linssi-feta-kesäkurpitsapihvit

12-16 kpl
1 iso kesäkurpitsa tai 2 pientä (500 g)
ripaus merisuolaa
oliiviöljyä paistamiseen
1 iso punasipuli
 1pkt Go Green punaisia linssejä
mausteita: timjami, basilika, mustapippuri
3 munaa
4 rkl vehnäjauhoja
 200 g fetajuustoa
 mustapippuria myllystä

Raasta kesäkurpitsa ja asettele raaste talouspaperin päälle kuivumaan. Painele raastetta talouspaperilla, jotta ylimääräinen neste poistuisi seasta.

Silppua sipuli. Lisää öljy pannulle sipulin ja linssien kera. Paista. Mausta. Anna jäähtyä hetki.

Vatkaa kolmen munan rakenne rikki, lisää vehnäjauhot, linssi-sipulisekoitus ja murenna fetajuusto joukkoon. Sekoita. Lisää kesäkurpitsan raaste. Sekoita taikina tasaiseksi.

Jaa taikina muffinssikippoihin ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 min. Irrota pihvit ja paista oliviiöljyssä paistinpannulla pari minuuttia molemmin puolin.

Herkuttele hyvässä seurassa sellaisenaan tai tee käytä näitä vaikka purilaispihveinä!

———

Arvostelu:

Pihvien koostumus 2/5: liian vetistä, lisäisin taikinaan perunaa tai papuja kiinteyttä antamaan

Pihvien maku 4,5/5: Maku oli todella hyvä, suolainen, johtuen fetajuustosta. Kasvispihvien ongelmana usein on liian makeaan menevä maku.

Ihan kelpo kasvispihvejä, jos koostumuksen saisi korjattua. Eivät kuitenkaan voittaneet papupihvejäni! Linssit olivat kiva lisä kasvispihveissä.