Lauantaikin vaikuttaa sushipäivältä…

Sushista on ilmeisesti muodostunut meille tällainen viikottainen perinne. Mikäs siinä, toiset käy hakeen kebabii, toiset taikoo susheja. Ehkä on onni, ettei Porissa ole sushiravintolaa, koska sen ansiosta saadaan sushia niin paljon halvemmalla itse tekemällä. Ja onhan se, että pariskunta kokkailee yhdessä viikottain aika terapeuttinen kokemus ja kyllä awww. <3

Jättikatkaeavunpyrstö-seesamsiemen clingfilm sushi

Tällä kertaa kokkailtiin susheja uusille maistajille, joten tarjolla oli aika helppoja makuja. Komeampi puoliskoni halusi tällä kertaa jopa liittää ohjeen munakas sushiin, joten kaikille teille ihanaisille, tässä on suloisen sushimunakkaan ohje (Dashi maki tamago):


6 munaa
1,25 dl dashilientä

japanilainen munakas

2 rkl sokeria
1 rkl sokeria
1 rkl miriniä
1 rkl oliiviöljyä paistamiseen

Sekoita munat erittäin huolellisesti kaikkiin aineksiin. Kaada noin kolmasosa seosta pannulle (mielellään neliön muotoiselle) ja paista miedolla lämmöllä kunnes munakas on lähes jähmettynyt. Taittele munakas pannulla kolmessa osassa niin että saat n. 5 cm leveän ja 2 cm korkean munakasrullan.

Teille miettiväisille, dashiliemi on eräänlaista tietyntyyppistä kalalientä, jota saa erinäisistä japanilaisista kaupoista, esim. tokyokanista Helsinkgistä. Jos sitä ei ole, emme suosittele korvaamaan sitä tavallisella kalaliemellä vaan mielummin vaikkapa vedellä. Mirini taas on sokerilla ja suolalla maustettua riisiviinietikkaa ja ei, omenaviinietikka tai muu vastaava ei korvaa koskaan riisiviinietikkaa japanilaisessa ruoassa.

Tällä kertaa sushi menuuseen kuului:
Kurkku maki
Avocado-katkarapu-ruohosipuli maki 
Jättikatkaeavunpyrstö-seesamsiemen clingfilm sushi
Lohi nigiri
Munakas nigiri
Raputikku ruohosipuli gunkan maki, eli ”taistelulaiva”

Sushiriisin ohje! 

Nyt, jälleen kerran seuraa hieman pienempi kuvakollaasi. Näin enemmän ajateltuna voisi tosin jättää joskus tekemättä kuvakollaaseja susheista, koska tosiaan teemme niitä viikottain.En tiedä pystynkö, sushia on niin ihana valokuvata. 🙂  

Raputikku kungan maki
Kuin kukkasia.
omnom.