Kuohuviinikanttarellikastike ja lohimedaljongit

Artisokkasalaatti

Loppukesä. Alkusyksy. Suomessa lähiruoan syömisen parasta aikaa. Melkeinpä kuninkaallista aikaa. Itseasiassa kaiken ruoan syömisen parasta aikaa Suomessa. Kaikkea ihanaa ja hurmaavaa löytyy kaupoista tuoreeltaan: ei tarvi tyytyä pakaste- tai säilyketuotteisiin. Maa-artisokkien lumottua aikaa. Sienien, erityisesti kanttarellien kultaista aikaa. Ah. Olisipa aina loppukesä.

Sienistä kultaisin on kanttarelli. Se on herkkua, jota saa aivan liian harvoin. Tällä viikolla onni on kuitenkin potkinut jo kahdesti kanttarellien suhteen! Alkuviikosta syötiin aivan hurmaavaa kuohuviinissä valmistettua kermaista kanttarellirisottoa. Olisin tehnyt postauksen, kunnes huomasin tehneeni sen jo tuossa vuosi sitten! Kanttarellisatsista jäi vielä kourallinen jäljelle ja koska niin hyvää ainesta ei yksinkertaisesti raaski pakastaa niin täytyi keksiä sille kaveriksi jotain syötävää.
Mietin yhdistelmää liha/kala+kastike ja parin tunnin pohtimisen jälkeen päätin kääntyä kalan puolelle, koska kala ei ole niin dominoivan makuista kuin liha. Haluan kanttarellin olevan melkeinpä pääosassa tämän ruoan tarinassa, joten sen maku ei saa peittyä. Sitten pohdin lohen ja kuhan välillä. En osannut päättää vaan marssin kauppaan. Siellä oli molempia. Siellä oli myös tuoreita vadelmia. Lohimedaljongit olivat halvempia kuin kuha… Annoin siis itselleni vapauden ostaa tuoreita vadelmia jos ostan halvemman kalan. Budjetilla elämisen aivoituksia! Palkitsen itseäni siitä, että ostan halvempaa kalaa. 🙂

Kuohuviiniä ja vadelmia.

 

Näin päätyi kanttarellin tarinaan toiseksi näyttelijäksi lohi. Ensin ajattelin tehdä kanttarelleistä oikein kermaisen ja muhkean kastikkeen. Mutta sitten muistelin sitä ihanaa kuohuviinissä valmistetun kanttarellin tuoksua ja muutin mieleni. Kuohuviinikastike sen olla pitää. Ja kuohuviiniähän meillä riittää edelleen pulloittain häiden jäljiltä!
Taustanäyttelijöiksi päätin valita salaatin, artisokkasalaatin. Hieman kevyempää ja enemmän makuja. Ja ai että oli hyvää! Suosittelen, tämä tarina oli todella toimiva. Ja vadelmia jälkiruoaksi…

Kuohuviinikanttarellikastike

kourallinen tuoreita kanttarelleja
nokare voita
1 salottisipuli
 
1,5 dl kuohuviiniä
kanttarellifondia
1 dl kermaa
vaalean kastikkeen maizenaa
merisuolaa ja mustapippuria
ripaus parmesanjuustoa
 
Pilko sipuli ja kanttarelli, paista niitä voissa pannulla hetken aikaa. Suolaa ja pippuroi. Lisää kuohuviini, anna sipulin ja kanttarellin kiehua siinä noin 2-4 min. Lisää fondi, juustoraaste ja kerma. Kiehauta ja lisää maizena. Maista maku. Tarjoile kalan ja salaatin kera.

Lohimedaljonki ja kanttarellikuohuviinikastike.
Salaatti kaveriksi.

 

Artisokkasalaatti

1 ruukku jääsalaattia
3 tomaattia
1/3 kesäkurpitsa raastetta
4 artisokan sydäntä
parmesanjuuston raastetta.

rosmariinia

Pilko, sekoita, mausta ja tarjoile. Eipä se sen kummempaa rakettitiedettä ole!
Tulos oli aivan erinomaisen täydellinen. Parasta ruokaa hetkeen! Ainoa asia mikä jäi harmittamaan oli se, että annoksia oli vain yhdet! Sitten hieman lisää silmäniloa eli kuva-aineistoa:
Lisää kuvateksti
Herkkua.
Jälkkärivadelmat.

Comments are closed.