Kotitekoista pastaa ja juustoista jokirapukastiketta

Pastaa ja juustoista jokirapukastiketta

Kun rullailee sushia, niin siitä jää aina yli paljon ihania aineksia, kuten jokirapuja. Nam. Komeampi puoliskoni halusi, että niistä tehtäisiin kaveri kotitekoiselle pastalle. Taka-ajatuksena tietenkin oli, että hän halusi kokeilla ensimmäistä kertaa pastakonettamme ja rullata pastaa. Hyvinhän se onnistui, vaikka hieman apuanikin tarvittiin. Ohje kotitekoiselle pastataikinalle löytyy täältä!

Sähellys pastakoneen kanssa näytti vievän niin paljon voimia, että päätin sitten tehdä itse tämän toivotun jokirapukastikkeen.

Juustoinen jokiravunpyrstökastike

150 g jokiravunpyrstöjä
1/2 pieni sipuli
1 rkl oliiviölyä
kourallinen ruohosipulin silppua
70 g murennettua fetajuustoa
2 dl Valio kolmen juuston kastiketta
mustapippuria, basilikaa, oreganoa, merisuolaa

Paista sipulia oliiviöljyssä ja lisää ruohosipuli. Murenna feta joukkoon. Kun se alkaa sulamaan niin lisää jokiravunpyrstöt, mausteen ja kerma. Sekoita. Kiehauta. Älä anna kuumeta liikaa jottei ravut muutu sitkeiksi. Tarjoile pastan kera.

Viime vuoden orkideat ovat puhjenneet kukkaan! Kannatti odottaa lähes vuoden!