Kotitekoinen kanarulla

Herkullinen kanarulla
Herkullinen kanarulla

Kanarulla on hyvä perjantai-illan herkku: se on nopea valmistaa, täyttävä, herkullinen ja jopa terveellinen! Meidän kotitaloudessamme perjantai on yleensä herkkupäivä, silloin tehdään hieman parempaa ruokaa tai ainakin ns. herkkuruokaa. Juuri siihen tarkoitukseen kanarulla on hyvä: se tyydyttää jopa pikaruokahimon, mutta onkin terveellinen. Vain yksi asia harmittaa: Löytyisipä näillä erinäisille rullaruoille vain parempi nimitys kuin vain kanarulla, kebabrulla, kasvisrulla, pizzatasku, jne. Voisin silloin tehdä näille jo oman kategorian.

Kanarulla

Taikinan ohje:

2dl lämmintä vettä
1 tl kuivahiivaa
4-6 dl vehnäjauhoja (puolikarkeita riittää 4 dl)
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl merisuolaa

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja merisuola ja sekoita. Lisää jauhot osissa ja pyörittele taikinasta pallo. Jaa se kahteen osaan ja levitä suorakulmion muotoinen pohja leivinpaperin päälle. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Täytteet:

Kebabkastike
marinoituja kanasuikaleita
juustoraastetta
jäävuorisalaattia
tomaattia
jugurtti(kastike)

Paista kanasuikaleet kypsiksi. Leikkaa salaatti ja tomaatit, raasta juusto. Levitä kebabkastike taikinapohjan päälle peittäen se kokonaan. Lisää kanasuikaleet keskelle pitkin pituutta ja juustoraaste koko pohjan päälle. Paista uunissa noin 8 min, tai kunnes juusto on sulanut. Pohjasta on tarkoitus jäädä hieman pehmeä, jotta annos on helppo rullata lopuksi.

Lisää salaatti ja tomaattiviipaleet kanojen päälle, samoin jugurtti(kastike). Rullaa rullaksi ja nauti!

Jos haluat kokeilla kebabrulla reseptiä löytyy se täältä

Myös kasvissyöjille löytyy kasvisrulla resepti täältä.

Kotitekoinen kanarulla
Kotitekoinen kanarulla