Korianteri-blogi joulutunnelmissa | Joulutorttuja ja tonttuja

Joulutunnelmaa.
Joulutunnelmaa.

Psst. Saanen kertoa salaisuuden. Minä rakastan joulun aikaa. Eihän se oikeastaan salaisuus olekkaan. Mutta hassuinta tässä ihastuksessa onkin se, että tänä päivänä saa melkeinpä salailla sitä varsinkin sosiaalisessa mediassa. Sosiaalinen painostus kun painottaa, että ei ole hyve olla ihastunut jouluun.

Mutta kysympä vain sitä, että kuka voisi olla ihastumatta tähän tunnelmalliseen aikaan? Ulkona on pimeää ja kylmää, mutta jouluvalot ja valkea lumi tuo niin tunnelmaa kuin valoakin tämän pimeyden keskelle. Itse yhdistän jouluun yhdessäoloa, herkullisia ja perinteisiä jouluruokia, takkatulen lämpöä, lumiukkoja ja lahjoja. Miten kukaan voikaan vastustaa näin ihania asioita? En minä ainakaan.

Joulutontun kurkistus olohuoneen puolelle.
Joulutontun kurkistus olohuoneen puolelle.

Olen täysin hurahtanut jouluun ja sen näkee. Suunnittelen jo varhaisessa vaiheessa jouluruokia ja joulupöydän antimia, joulukoristeita ja joululahjoja. Kuuntelen joulumusiikkia ja innostun lumipyrystä. Aikamoinen tonttu siis.

Joulukissa Chaplin.
Joulukissa Chaplin.

Tänä vuonna olen löytänyt uudelleen jopa joulutortut, joiden ystävä en ole aiemmin ollut. Mutta tähänkin on syynsä: Kun vihdoin ymmärsin, että joulutorttuja voi valmistaa muullakin täytteellä kuin vain perinteiselle joulutorttujen luumuhillolla! Tänä vuonna olen valmistanut erilaisia torttuja. Lemppareitani ovat olleet niin…

Pihlajanamarja joulutortut mansikkatomusokerilla

kuin

Omena joulutortut kanelilla

Eikö kuulostakkin pirteältä ja herkulliselta? No sitä ne myös ovat. Ei siis muuta kuin mielikuvitus lentämään ja kokeilemaan kaikilla kotitekoisilla tai muilla lempihilloillasi joulutorttuja. Ne yllättävät sekä itsesi että muut! Myös perinteisen tomusokerin voi korvata maku-tomusokereilla. Ainakin se mansikanmakuinen on ollut erittäin herkullinen 😉

Ihanaa ja tunnelmallista joulun odotusaikaa kaikille lukijoilleni!

Joulutorttuja pihalajanmarja- ja kaneliomena täytteellä. Nam!
Joulutorttuja pihalajanmarja- ja kaneliomena täytteellä. Nam!