Kolmioleivät

Kukkia!

On satanut kolmisen päivää ja se tuntuu toisinaan ihanalta kesällä. Helteillä kun ei pysty tekemään mitään järkevää, hyvä jos pystyy edes ajattelemaan selvästi. Hellepäivinä ei myöskään tee mieli kokkailla mitään suurta, koska keittiössä häärääminen on tarpeeksi hikistä hommaa jo ilman helteitäkin.Lisäksi kuumalla ainakaan itse en tunne edes nälän tunnetta. Ja koska hellepäivinä meidän ikiomassa trooppisessa sademetsässä, jota kutsumme kodiksi, on niin kuuma, että on aina paettava jonnekkin ulos, niin myös eväät ovat tärkeitä.

Viime viikonloppuna heräsi sitten kysymys, mikä eväs on tarpeeksi makoisaa ja helppotekoista, että sitä raaskisi vääntää. No kolmioleivät oli vastaus! En ole itse suuri kolmioleipien ystävä, koska  kaupan kolmioleivät maistuvat ällöttäviltä, joten olin aluksi hieman vastahakoinen kolmioleivän idealle. Sitten tajusin, kuinka helposti ja halvasti kotona onkaan mahdollista saada aikaan todella hyviä kolmioleipiä. Okei, leipä voisi olla vain leipä, jonka kuljettaa mukanaan retkelle, mutta toisaalta kolmioleipä on aika hieno keksintö 😀

Tässäpä siis ohje meidän kolmioleivillemme! Ohjeella saa aikaiseksi myös hienoja kerrosvoileipiä lisäämällä määrää. Ja tämä on siis kahdella kolmioleivälle.

Kolmioleipä tyrniviinin kera.

Kinkku-kolmioleipä

2 grahampaahtoleipää
1 cheddaejuusto
1 kinkkusiivu
lehtisalaattia
tomaattia
suolakurkkua
jalapeno majoa

Levitä jalapeno majoa toiselle paahtoleivistä. Kasaa muut ainekset tasaisesti päälle ja laita toinen paahtoleipä kanneksi. Leikkaa leipä nurkasta nurkkaan ja kas vain omistat kaksi kolmioleipää! 😀

Ensimmäisessä kuvassa esiintyvät päivänkakkarat olivat piristykseksi komeammalle puoliskolleni, chili beanille, häntä kun väsytti aivan seisalleen nukahatamiseen asti. Kummasti kukat ja kolmioleivät piristävät myös miehiä! Tai ainakin tätä miestä.