Kolme inspiraatiota juhannukselle

Kuten edellisessä kirjoituksessa mainitsinkin jo, niin saimme kolme aivan ihanaa kokkikirjaa häälahjaksi. Niitä lukiessa tuli juuri sellainen ihanan inspiroiva olo, kuin kokkailukirjoista pitäisikin tulla! Nämä kolme kirjaa toimivat myös inspiraationa juhannusruoille. Niitä selaillessa ostoslista muodostuis yllättävän helposti.

Farang


Farang 
kirjaa olen himoinnut jo pidemmän aikaa. Itse asiassa yhtä lailla olen haaveillut aterioimisesta sekä Farang että Gaijin ravintolassa. En ole koskaan käynyt niissä, mutta niiden nettisivut ja menuut kuulostavat tämän korvaan ja mielikuvat maistuvat ihan uskomattomilta. Ehkä pääsisimme molempiin vielä tämän vuoden puolella? Haluaisiko joku lähteä kanssamme sinne? Kirja oli mahtava. Kunhan erikoisia aineksia osuu kohdalle niin aion heti kokeilla ohjeita. Juuri minun makuuni. Ihanata!


Tofu 
-keittokirja on yhden ehdottoman suosikki keittokirjailijani tekemä. Sitä olen siis kuolannut jo hetken, kuten voi olettaa! Yksikään keittokirja, jossa on kirjoittajana ollut Marianne Kiskola ei ole pettänyt minua, enkä usko, että tämäkään sitä tekee. Ohjeet vaikuttavat innovatiivisilta ja herättävät saman tien ruokahalun! NAM. En jaksaisi odottaa, että pääsen kokeilemaan näitä ohjeita.

TOFU.


Sushikirja – perijapanilaisesta supisuomalaiseen 
kirjaa olen kuolannut kirjakaupan hyllyllä myös pidemmän tovin. Kulttuuriperinnön tutkijana ja ruoan ystävänä (vai pitäisikö sanoa rakastajana?) olen aina ollut kiinnostunut eri kulttuurien ruokamaailmojen yhdistämisestä. Antaa tietyn kulttuurin raaka-aineet kohdata toisen kulttuurin ruoanvalmistus tekniikoiden ja ruokalajien kanssa. Se on kaikin puolin hurmaavaa kokeilua. Ja siitä tässä kirjassa on pitkälti kyse. Japanilaista ruokaa suomalaisilla raaka-aineilla. Tämä kirja toimiikin tämän juhannuksen ensisijaisena inspiroijana!

Sushikirja – perijapanilaisesta supisuomalaiseen.
Parsa-nigiri.

Kolme inspiraation lähdettä. Sydämelliset kiitokset näistä, tässä keittiössä hymähtelee nyt erityisen tyytyväinen kotikokki!