Kiivi-mansikkakermavaahtoleivoksia ja kukkia

Maaliskuun tulppaanit ihastuttamassa päiviä.

Eilen oli naistenpäivä. Ja sain kauan odotetun kukkakimppuni! Naistenpäivän aattona tosin ehdin ostaa jo itselleni tulppaanikimpun, koska tulppaanit, aurinko ja maaliskuu kuuluvat yhteen. Nyt meillä onkin sitten parikin kimppua kaunistamassa kotia <3

Komeamman puoliskoni kukissa on aina jotain erikoista härpäkkää!

Kaverini on tulossa viikonloppuvierailulle Kokkolasta. Sen kunniaksi päätinkin pitkän keittiön puurnaamisen jälkeen sotkea keittiömme samaan kuntoon kuin se oli ennen siivoamista. Järkevää vai mitä! Mutta pääsen niin harvoin leipomaan mitään makeaa, kun me olemme niin huonoja makean syöjiä. Jos pystyisi leivoksi/pullia tekemään sellaisia miniannoksia, esim kaksi leivosta kerrallaan niin se olisi pop. Silloin ehkä tulisi leivottuakin. Mutta kun ei niin ei. On niin julmaa heittää puolikkaita kakkujakin roskiin!

Lähikaupastamme sai ihan sikahalvalla kiivejä. Siitä syystä kiivileivoksia. Ei sen puoleen, että kiivit ovat muutenkin hyviä, koska eivät ole ollenkaan ällömakeita.

Kuppikakkuset uunissa paisuttelemassa ja kypsentelemässä itseään.

Anyways, down to business:

Kiivi-kermarahkaleivoksia

4 munan sokerikakkupohja:
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 munaa
1,5 dl sokera

1/2 sitruuna
passionhedelmän hilloa
2 dl vispikermaa+1 rkl mansikkatomusokeria
1 kiivi
1 tl vaniljarahkaa per leivos

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita varovasti kaikki aineet yhteen. Jaa taikina muffinssivuokii ja paista 200 asteess noin 20 min. Anna paistuneiden leivosten jäähtyä.

Kiiviä ja mansikkakermavaahtoa!

Puolita kuppikakkuset. Poista ”hattu”. Kostuta sitruunan mehulla. Levitä passionhedelmän hilloa alimmalle kakkutasolle. Vatka kerma ja mansikkainen tomusokeri keskenään vaahdoksi. Levitä vaaleanpunaista kermavaahtoa alimmalle kakkutasolle. Asettele ylempi kakkutaso alemman päälle. Asettele kermavaahtoa, vaniljanmakuista rahkaa ja kiivin siivu päälle. Koristele strösseleillä. Ihanan näköisiä vai mitä? Inspiraatiota löyti tulppaaneista ja Marie Antoinette elokuvasta!

Värikästä!
Kannattaisko tulla meille kylään?
Naistenpäivän kukat.

Comments are closed.