Kevyt kasvisversio kebabrullasta

Kasvisrulla rullausta vaille finito.
Kevyellä pyritään menemään taas! Ja todistamaan, että sekin onnistuu hyvillä herkuilla!

Kasvisrulla keburullan tyyliin 

Taikina:
2dl lämmintä vettä
1 tl kuivahiivaa
4-6 dl vehnäjauhoja
1 rkl merisuolaa

Sekoita hiiva veteen.  Lisää meri suola ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi lisäten hiljalleen jauhoja. Anna nousta noin 30-45 min. Tästä saa kaksi ihan VALTAVAA rullaa. ELi riittää ainakin kahdeksi päiväksi kahdelle ihmisille. Tai sitten kerralla neljälle.

Levitä puolet taikinasta leivinpaperille (tai sitten sellaiselle hienolle uunialustalle, joita saa mm. ikeasta, jolloin ei tarvitse enää leivinpaperia.)

Täyte:
Soijasuikaleita
kana/liha/kasvisfondia 2 rkl+1 rkl
grillimauste, cajunmauste, mustapippuri, aromat suola, jauhettu paprika

kevyttä juustoraastetta
kevyttä tomaattista salaatinkastiketta

Keitä soijasuikaleita 10 min vedessä, jossa on fondia.  Poista vedet ja siirrä teflonpannulla. Paista (ilman rasvaa) ja mausta. Lisää loppuvaiheessa 1 rkl fondia vielä ja sekoittele hetki vielä pannulla.

Lado puolet soijasuikalesta pelille levitetyn taikinan keskelle viivaksi. Raasta hieman juustoa ympäri pohjaa ja lisää tomaattista salaatinkastiketta myös oman makusi mukaan ympäri taikinaa. Sujauta uuniin 200 asteeseen 10 minuutiksi.

Kasvisrullan täytteet

jäävuorisalaattia
tuorekurkkua
tomaattia
2 bulgarian jugurttia
1 pss tsatsiki dippijauhetta

Kun otat kasvisrullan alun pois uunista, niin lisää tomaatin paloja, salaattia ja tuorekurkun kuutioita päälle. Valmista jugurttikastike, sekoittamalla dippijauhe jugurttiin. Levitä jugurttikastiketta kasvisrullaan.

Rullaa ”kebab”kasvisrulla rullalle ja ahmi hyvällä omatunnolla: tämä oli uskomattoman kevyttä! Rasvaa ainoastaan kastikkeissa (jotka voi valita oman mielen mukaan), juustossa (jota voi lisätä jos haluaa) ja soijasuikaleissa 0,5 g /100 g (huom. kuivissa soijasuikaleissa). Kuka sanoi etteikö kevyesti syövä voisi herkuttella?!

Kasvisrulla kebumestan tyyliin!

Omnomnom.

Comments are closed.