Keväinen espanjalainen tortilla

Höyryävän hyvää!

Kevättä on rinnassa vaikka muille jakaa ja kesäkin alkaa ilmoittelemaan itsestään! Ihanan aurinkoista ja lämmintä. Olen jo vaihtanut vaatetukseni ohueen kevättakkiin ja kevyisiin kevätkenkiin. On se ihmeellistä mitä aurinko saa ihmisessä aikaiseksi!

Tänä perjantai aamuna heräsin aikaisin auringon paisteeseen ja päätin heti, että vaikka tekemistä on vaikka millä mitalla niin sisällä en istu turhia hetkiä! Niinpä otin aamukaffen ja siirryin hommiin parvekkeelle aamuiseen lämpöön. Takkiakaan ei tarvinnut! Näissä fiiliksissä alkoi tekemään mieli jotain ihanan keväistä tai kesäistä ruokaa. Ja mikä sen paremmin yhdistettynä auringon lämpöön ja parvekkeeseen kuin tapas ruoka ja tässä tapauksessa jääkaappi antoi myöten espanjalaiselle tortillalle.

Kyseinen ohje on aika erilainen kuin edellinen, molemmat kuitenkin erittäin hyviä. Tässä on leikitelty enemmän monipuolisilla kasviksilla ja tuoreilla yrteillä kuin edellisessä.

Kukkasia ja espanjalaista tortillaa <3

Espanjalainen tortilla

oliiviöljyä 
1 isohko bataatti kuutioituna
2 perunaa kuutioituna
1/4 kesäkurpitsaa kuutioituna
3 espanjalaista luumutomaattia 
1/2 punasipuli
1/4 purjo
2 valkosipulin kynttä
tuoretta timjamia, tuoretta basilikaa
merisuolaa, mustapippuria, rosmariinia
5 munaa
juustoraastetta

Laita pannulle runsaasti öljyä ja laita kesäkurpitsa-, bataatti- ja perunakuutiot paistumaan. Silppua punasipuli, valkosipuli ja tomaatit ja lisää sekaan. Revi tuoretta basilikaa ja timjamia sekaan. Anna paistua niin kauan että bataatti ja perunakuutiot ovat puolillaan kypsiä, eli noin 10 min. Mausta loppuvaiheilla.

Siirrä paistos uunivuokaan. Sekoita 5 munaa kulhossa ja suolaa munaseos. Kaada se paistoksen päälle ja sekoita astiassa tasaiseksi. Raasta juustoa paistoksen päälle ja laita uuniin n. 190 asteeseen n. 20-25 min. Espanjalainen tortilla voidaan tarjoilla joko kylmänä tai lämpöisenä.

Bataatti antaa hienon oranssin lämpöisen värin.

Comments are closed.