Kesäkurpitsa-herkkusieni salaatti

Nykyään tuntuu, että maailmassa ei tapahdu muuta kuin karppausta. Kysymys on vaihtunut ”karppaatko sääkin?” kysymykseen ”Ai eksä karppaakaan? Mikset?”. En jaksa puuttua enää karppisotaan, mutta en jaksa myöskään puolustella sitä, että miksi olen kaikkiruokainen. Kaikki syököön kuten parhaaksi näkevät ja olonsa tuntevat. Mielenkiintoinen ilmiö on myös se, että hirveän moni karppaaja ei suostu uskomaan, että laihtuminen ja hyvä olo on saavutettavissa muillakin keinoilla kuin karppaamisella. Ainakin minulla ne ovat. Lisäksi, itse ainakin olen niin hedonisti, etten aio kieltää itseltäni mitään ruokaan liittyvää tai rajoittaa elämääni. Ja sillä sipuli. ^^

Tätä salaattia karpimmaksi mun ruokavalio ei varmaan mene. Pahoittelen siis karppaajille sitä, että blogistani ei ole löydettävissä erityisiä karppiohjeita. Mutta tämä olikin erityisen hyvä salaatti. Sen inspiraationa on toiminut entinen Wikholmin – nykyinen Steiner kahvila täällä Porissa. Salaatista löytyy samoja aineksia kuin lempi salaattikokoelmastani siellä!

Kesäkurpitsa-herkkusieni salaatti

1/2 kesäkurpitsa
5 herkkusientä
1 tomaatti
2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja basilikaöljyssä
1/2 jäävuorisalaatti
mozzarella ja fetajuustoa
ripaus merisuolaa


Pilko kaikki ainekset sopivan kokoisiksi. Laita kulhon pohjalle sienet, kesäkurpitsat, tomaatti ja aurinkokuivatut tomaatit öljyineeen. Sekoita niin, että öljy imeytyy sieniin ja kesäkurpitsoihin. Lisää loput ainekset ja tarjoile esime Ceasar-salaattikastikkeen kera.