Kesäisiä tapaksia!

Kyllä kannatti käydä elämänsä kauppareissulla, vaikka joutuisin kärsimään loppukuusta pelkällä kaurapuurolla niin ei se haittaa. Niin hyvät eväät meillä on ollut kotona nyt muutaman päivän ajan. En ole varmaan koskaan syönyt näin hyviä kotiruokia viikonlopun aikana, joten täytyy sanoa, että olen ylittänyt itseni.
Kun eilen oli niin pirullisen hyvää ruokaa, niin pitihän sitä tänäänkin hieman prameilla. Tarkoituksena oli tehdä Jamie Oliverin artisokkarisottoa, kunnes huomasin unohtaneeni valkoviinin ruokalistalta. Oops. No sitä huomenna sitten. Tänään päädyin sitten hellan äärelle taikomaan ihanaista tapas lautasta! Lautanen sisälsi:

Tapakset

cajunmarinoituja sieniä
vihreitä oliiveja
kirsikkatomaatteja
rapeksi paistettua parsaa
artisokka salaattia parmesanilla
grillattua appelsiinia
dijon-appelsiinikastiketta

Kokonaisuus oli mitä ihanin ja juurinkindijon-appelsiinikastike teki sen viimeisen kauniin silauksen, joka yhdisteli suun sisällä mitä mahtavimpia makusinfonioita! Omnomnom. Aivan ihanaa siis.

Cajunmarinoidut sienet ja vihreät oliivit:

näihin säästin eilisen soijapihvimarinadin, eli pistin tölkillisen purkkisieniä marinoitumaan cajunmarinadiin noin 30 min ja siinä kaikki. Aivanihania. Näitä tarjoilin oliivien viekussa.

Kirsikkatomaatit:

puoliksi ja menoksi! Sopivat hyvin dijon-appelsiini kastikkeeseen dippailtaviksi!

Parsa:

Poistin huonot päät purjoista ja laitoin uuniastiaan. Hieman oliiviöljyä, merisuolaa ja mustapippuria päälle. Uuniin 190 asteeseen 10 min ja se oli siinä. Eikun tarjoiluastialle.

Grillattu appelsiini:

Appelsiiniviipaleet grillivastukselle keräilemään itseään noin 200 asteeseen 5 min.

Artisokka salaattia parmesanilla:

Italiano mix salaattia (mm. rucolaa), pari kurkun viipaletta (kiitos emmiäinen). Purkillinen artisokan sydämiä salaatin päälle (kahdelle hengelle). Ja päälle raastetaan parmesan juustoa. Oinomnomnom. Artisokan sydämet ovat niin parhaita!

Ja sitten se tärkein eli kastike:

1/2 dl oliiviöljyä/ tai itse käytin oikeasti artisokan sydänten mukana tulleen maustetun öljyliemen, joka oli aivan ihanan makuista

Appelsiini-sinappi kastike salaatille

2 tl dijonsinappia
puristettua appelsiinimehua
merisuolaa ja mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Maista ja mausta sopivaksi. Aivan ihuna kastike. Sitä olisi voinut litkiä yksinäänkin. Kaadoin kastiketta artisokka salaatin päälle hieman ja loput laitoin soija-astiaan, jotta voisin dippailla salaattia, tomaatteja ja parsoja sinne. Suosittelen ehdottomasti!