Meksikolainen Tostada soijasuikaleilla

Mikä on tostada? No se on mielestäni paras meksikolainen ruokalajike. Mitä muuta se on? Tostada on tortillalettu, joka paistetaan pannulla, ja jossa täytteet ovat letun päällä, aivan kuten pizzassa. Tostada on myös aivan älyttömän herkullista: rapeaa ja tuoretta. NAM.

Meksikolainen kasvistostada
Meksikolainen kasvistostada

Olen aiemminkin bloggannut tostada reseptin. Tämä on melkein samanlainen, mutta ainoastaan kavissyöjä-ystävällinen versio siitä. Ja lompakolle ystävällisempi versio myös, kuten kasvisruoat monesti ovat.

Soijasuikale-tostada

Pohja:
1,2 dl vettä
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl merisuolaa
2 rkl öljyä/sulaa voita + öljyä paistamiseen

Valmista taikina. Pyörittele siitä neljä palloa ja kaulitse ohuiksi pyöreiksi letuiksi.

Täytteet:
cajunmarinoituja soijasuikaleita
—–
2 sipulia
3 tomaattia
merisuolaa
2 valkosipulinkynttä
—–
jäävuorisalaattia
tomaattia
tuorekurkkua
avocadoa/guagamolea
jugurttia
juustoraatetta

Esivalmista cajunmarinoidut soijasuikaleet. Ohje löytyy täältä.

Pilko sipulit, tomaatit ja valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi. Paista pannulla öljyssä. Mausta suolalla. Siirrä sivuun.

Laita pannulle öljyä ja asettele tortillalettu siihen. Paista toiselta puolelta sopivaksi ja käännä. Asettele täytteet päälle. Ensin soijasuikaleet, sitten tomaatti-sipulisekoitus, salaatti, tomaatit ja tuorekurkut. Lopuksi juustoraaste ja kastikkeet. Anna paistua toiseltakin puolelta kypsäksi. Siirrä varovasti pannulta lautaselle.

Nauti herkullisia tostadaksia tuotreeltaan hyvässä seurassa!

Kasvissyöjän ja kaikkiruokaisen herkullinen tostada!
Kasvissyöjän ja kaikkiruokaisen herkullinen tostada!