Kanaa ja kasviksia valkoviinissä

Taas on yksi Suomen kesä hujahtanut aivan liian nopeaan elokuun puolelle. Jos kesä tuntuu menevän nopeasti ohitse, on se ainakin merkki siitä, että tekemistä on riittänyt, eikä ole ollut tylsää. Tämä on myös ensimmäinen kesä kun en ole ehtinyt panostaa rakkaaseen Korianteri-blogiini tarpeeksi. Enkä kokkailemiseenkaan liiaksi asti! Suurin syy tähän on ollut uusi koti, meidän oma koti, jonka ostimme tuossa kesäkuun puolella. Ennen sitä meni kaikki aika talokauppojen valmisteluun ja sen jälkeen pintaremonttiin, muuttamiseen ja sisustamiseen. Nyt kuitenkin kun koti on valmis olisi taas aikaa blogata, mutta on tullut uusi asia, joka vie aikaa sekä kokkailulta että bloggaamiselta: nimittäin uusi työpaikkani.

Kanaa ja kasviksia valkoviinissä
Kanaa ja kasviksia valkoviinissä

Noh, aina joskus sitä jopa löytyy aikaa näille kahdelle lempiharrastuksellenikin. Tällä kertaa tein ihan maagisen herkullista kanaa ja kasviksia valkoviinissä. Helppo ja herkullinen resepti, jota aion tehdä uudelleenkin.

Kanaa ja kasviksia valkoviinissä

3 kanankoipea
2 rkl sulatettua voita
merisuolaa, timjamia, rosmariinia
kesäkurpitsa
muutama tomaatti
sipuli
herkkusieniä
loraus oliiviöljyä
2,5 dl valkoviiniä

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja ota kanankoipet lepäämään huoneenlämpöön uuniastialle. Sulata voi ja levitä se kanankoipien päälle. Mausta. Laita koivet uuniin noin 25 min.

Pilko kanan kypsyessä kasvikset. Ota kanankoivet astiassaan pois uunista, lisää kasvikset sinne. Levitä hieman oliiviöljyä kasvisten päälle ja mausta kasviksia merisuolalla ja timjamilla. Kaada viini sekaan. Laita uuniastia takaisin uuniin ja paista sitä noin 20-30 min, kunnes kanankoivet ja kasvikset ovat kypsiä. NAM.

Herkkua!
Herkkua!