Kampasimupukoita salaattipedillä

Kampasimpukoita ja ilmakuivattua kinkkua salaattipedillä
Kampasimpukoita ja ilmakuivattua kinkkua salaattipedillä

Ystävät ovat elämän sokeri, mihin sitä siis pullaa tarvitsee?

Rakkaus on inspiraationi ruokaan. Elämäni rakkaus on ruokani kohde.

Ihanaa ystävänpäivää kaikille lukijoilleni, rakasta ystävänpäivää rakkaimmat ja ystäväni! Yllä pari lausetta, joilla halusin kuvata tunteitani ystäviini ja rakkaimpaani, sekä luonnollisesti ruokaan. Onhan ruoka minulle kommunikointitapa. Ystävänpäivän kunniaksi päätin yllättää sen kaikkein rakkaimpani kolmen ruokalajin juhlaillallisella. Ja näin ystävänpäivän vuoksi halusin myös palkita itseäni uusilla aineosilla, joita sain ilon käyttää tämän juhla-aterian luomiseen. Menu oli mitä taivaallisin, ainoa murheenaihe oli se, että meillä ei tällä hetkellä ole kuin yksi paistinpannu. Ja näissä ruokalajeissa se tuotti hieman lisätyötä, vaati hieman hermoja ja nopeutta. Mutta ei se mitään, mitä vain rakkaimpani tähden.

Tällä kertaa menun inspiraation lähteenä oli niinkin sydämellinen ja hempeä mies kuin Gordon Ramsay. Vitsit sikseen,  valitsin hänet, koska Ramsay on ruoanlaitossa tekniikan mestari. Ja tämä on tärkeää uusien ainesosien kanssa.

Teen blogauksen erikseen alku- ja pääruoasta. Ihan vain siksi, että nämä valloittavat ruoat eivät kompastu toistensa jalkoihin ja ne ovat löydettävämpiä näin. Alkuruoaksi tarjoilin kampasimpukoita salaattipedillä. Ohjeet kampasimpukoiden valmistamiseen sain Ramsaylta, idean salaattiin Inkiväärihillolta!

Suussa sulavaa kampasimpukkaa
Suussa sulavaa kampasimpukkaa

Kampasimpukoiden valmistus Gordon Ramsayn tapaan

12 kuningatarkampasimpukkaa
merisuolaa ja mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
Tuoreen sitruunan mehua

Mausta kampasimpukat hyvin. Suurin osa mausteista valuu pannulle, joten älä ujostele suolan ja pippurin käytössä. Lämmitä paistinpannulla oliiviöljy kuumaksi. Simpukoiden täytyy tiristä kun ne asettelee pannulle. Asettele kampasimpukat kuumaan öljyyn paistinpannun reunoille, paina mieleesi millä kohdalla on ensimmäiseksi aseteltu kampasimpukka, koska käännät ja otat pois simpukat paistinpannulta samassa järjestyksessä.

Anna kampasimpukoiden paistua pannulla minuutin. Käännä samassa järjestyksessä kuin asettelit simpukat pannulle. Ohjeeksi voin antaa, että käytä kahta lusikkaa: sekä teelusikkaa että ruokalusikkaa, tämä on mahdoton tehtävä paistinlastalla ja jopa yhdellä lusikalla. Purista simpukoiden päälle sitruunan mehua. Paista myös toiselta puolelta yhteensä minuutti. Poista kampasimpukat pannulta jälleen samassa järjestyksessä ja laita ne talouspaperille jotta rasva imeytyy niistä pois.

Salaattipeti kampasimpukoilla

Provencelaista salaattisekoitusta
oliiviöljyä ja sitruunan mehua
4 ilmakuivattua kinkkun viipaletta
hieman vuohenmaitojuuston raastetta ja pinjansiemeniä

Pese salaattisekoitus, kuivaa se ja mausta oliiviöljyllä ja sitruunan mehulla. Asettele kahdelle lautaselle.

Revi ilmakuivattuja kinkun siivuja ja asettele ne salaatin päälle. Lisää juuri paistetut kampasimpukat ja kaprikset.  Tarjoile saman tien.

Tässäpä tämä alkuruoka oli kaikessa yksinkertaisuudessaan. Eikö näytäkin vallan herkulliselta? Kampasimpukatkaan eivät olleet yhtään niin pelottavia kuin kuvittelin. Valmistuivat täydellisesti.

Alkuruokana kampasimpukka salaattia
Alkuruokana kampasimpukka salaattia