Juustoinen artisokka-pähkinä-makaronipata

Juustoinen artisokka-pähkinä-makaronipata aluillaan.

Kannattaa pitää tuparit: saa lahjaksi kaikkea sellaista, jota ei muuten raaskisi ostaa! Tällä kertaa saimme ns. lahjakorin kaikenlaisia ranskalaisia herkkuja ja erikoisuuksia, sekä myös toisen herkkukorin, joka taas sisälsi kaikkea sellaista vähän parempaa ainesta, joista olemme tottuneet ostamaan halpaversiot. Nyt saakin taas käyttää ihanaisia ainesosia hetken ennen kuin on paluu taas arkisiin rainbow tuotteisiin!

Tänään menikin sitten testaukseen ensimmäinen herkkutuote: auringonkukkaöljyssä säilötyt grillatut artisokan sydämet. Olen kuolannut näitä aina kaupassa, mutta tyydyn kuitenkin aina niihin euron halvempiin rainbow’n suolavedessä säilöttyihin artisokan sydämiin. Ajai, että nämä olivatkin hyviä. Tekivät ihan arkisesta ruoasta aivan mahtavan hyvää!

Tästä hurmaantuneena aloinkin pohtimaan yhtä asiaa. Jos muuten käyttää edullisia tuotteita ruoassa niin voi hyvällä omatunnolla panostaa yhteen aineeseen enemmän ja maksaa siitä hieman eksrtaa. Ihan vain tehdäkseen tyypillisen tylsästä tiistaista hieman mukavamman. Minä pidän näitä herkkukorin artisokan sydämiä kalliina, mutta jos ostaisin jauhelihapakkauksen niin joutuisin pulittamaan siitä aivan yhtä paljon. (mistä syystä en ostakaan sitä jauhelihapakkausta, vaan korvaan sen edullisilla kasviksilla! Oletteko ikinä vertailleet lihan ja mukamas kalliiden kasvisten ja vihannesten kilohintoja? Se on aika avartavaa.) Joten jos perusmattimeikäläinen tekee lihamakaronilaatikkoa ruoaksi, niin väitän sen maksavan suunnilleen saman verran kuin tämä monipuolinen ja maukas herkku, jota tein tiistai-illan piristeeksi. Ainakin silloin jos käyttää 0,45 € maksavaa Floran 4% ruoka”kermaa” ja juustoraastetta tämän kertaisen Valion kolmen juuston kastikkeen sijaan. Myös tämä on aika avartava ajatus.

Kasvikset, pähkinät ja siemet paistumassa.

Siinäpä hieman ajatuksen virtaa… Nyt itse reseptiin.

Juustoinen artisokka-pähkinä-makaronipata

neljälle

1/2 pss makaronia
vettä, merisuolaa ja öljyä artisokista

1 prk Casa Rinaldin artisokan sydämiä
1/3 (30g) tuoreita Baby-pinaatin lehtiä
1/6 kesäkurpitsaa
3 rkl Go green salaattisekoitusta (pähkinöitä ja siemeniä)
1 prk Valio kolmen juuston kastiketta
merisuolaa, mustapippuria ja basilikaa

Keitä makaronit kypsiksi. Poista vesi.

Pilko kesäkurpitsa kuutioiksi ja leikkaa pinaatinlehtiä kahteen osaan. Paista pannulla Go Greenin salaattisekoituksen ja artisokan sydänten kanssa (niiden omassa öljyssä). Kun pinaatinlehdet ovat kypsiä, lisää kerma. Anna kiehahtaa ja lisää mausteet. Sekoita makaronien sekaan ja tarjoile lämpimänä!

Toisinaan täytyy eläytyä kuvaamaan myös ruoanlaittoprosessia: ilman apukokkia!

Pilko kesäkurpitsa kuutioiksi ja leikkaa pinaatinlehtiä kahteen osaan. Paista pannulla Go Greenin salaattisekoituksen ja artisokan sydänten kanssa (niiden omassa öljyssä). Kun pinaatinlehdet ovat kypsiä, lisää kerma. Anna kiehahtaa ja lisää mausteet. Sekoita makaronien sekaan ja tarjoile lämpimänä!

TODELLA herkullista oli! Komeampi puoliskoni ilmoitti, että voisi pienellä varauksella valita tämän loppuelämänsä ruoaksi. Artisokat olivat kuin toisesta maailmasta verrattuna niihin arkisiin yksilöihin, joita yleensä kokkaan. Nämä maustoivat koko ruoan, joten ei itse tarvinut sitäkään oikeastaan tehdä. Joskus jos on rahatilanne tolkullaan ostan näitä aina! 🙂

Valmis ruoka ei ollut aivan yhtä kaunista kuin keskeneräinen, mutta se oli sitäkin herkullisempaa!

Loppukesän maa-artisokka halusi vierailla blogissa, kun siitä sai niin söpöjä kuvia!

Moi, olen artisokka. Ja tuijotan ikkunasta kaukaisuuteen.

Comments are closed.