Jussin synttäriaamiainen

Hovinarrivoileipiä

Mitä tehdä, kun rakkaimmalla on synttärit, eikä jääkaapissa tai liiemmin kuivakaapissakaan ole yhtään mitään? Tai no on jotain hyvin erinäisiä aineksia, mutta ulkoapäin kaikki näyttää toivottomalta? No silloin sitä tartutaan kynsin ja hampain siihen hienoon asiaan nimeltä mielikuvitus ja rutistetaan jotain väkisin juhla-aamiaiseksi! Hyppy siis tuntemattomaan ja kokeilemaan!

Komeamman puoliskon syntymäpäivän kunniaksi tämän blogauksen joka tapauksessa kirjoitan, eikä näissä ohjeissa ole oikein muuta ihmeellistä kuin se miten ihminen keksii hassuja ja yksinkertaisia reseptejä kun oikein haluaa.

Tarjolla oli tänä aamuna siis hovinarri voileipiä, koska ainekset eivät ihan riittäneet kuuluisiin prinsessa voileipien standardeihin. Prinsessavoileivät ovat sellaisia iltamyöhäisen mestariteoksia, että niiden edessä kalpenee jo voileipäkakutkin. Niissä on kaikkea mahdollista ja paljon. Ja ne aiheuttavat ketjureaktion, koska kaikki, jotka havaitsevat prinsessavoileivät lähtevät reippain askelin luomaan myös itselleen tällaisia mestariteoksia. Mutta koska ainekset olivat vähissä ja näistä leivistä ei aivan samantasoisia prinsessavoileipien kanssa tullut, niin kutsun niitä silloin hovinarrivoileiviksi. Hovinarrivoileipiä tarjoiltiin kahvin kera.

Synttärileipiä.

Hovinarrivoileivät

vaaleaa  tuoretta siemenleipää
salaatinlehtiä
juustoa
punaviinileikkeleitä
aurinkokuivatun tomaatin paloja
korianteria

Aamiaisen makeana puolena toimivat karamellisoidut päärynät ja kanelinen jugurtti-maitorahkavaahto. Tällaiseen ihmeelliseen kokonaisuuteen tarvitaan…

karamellisoidut päärynät

4 päärynää
flora culinessea
random määrä sokeri

Kuori ja pilko päärynät. Laita ne kuumenemaan pannulle flora culinessen kanssa noin 10 minuutiksi. Anna paistua ja ruskistua hieman. Lisää sokeria sanoisinko parttiarallaa 6 rkl. Paista noin 5 minuuttia ja tarjoile vaahdon tai vaikka jäätelön kera.

Flora culinesse.
Päärynät karamellisoitumassa.

kanelinen jugurtti-maitorahkavaahto

1 prk maitorahkaa
1/3 dl maustamatonta jugurttia
random määrä sokeria, vaniljasokeria ja kanelia

Sekoita kaikki ainekset yhteen. Eikai siinä muuta kuin….

Hyvää syntymäpäivää Jussiseni!

Nomnom.