Juhannus kovin Jussimaiseen tapaan: Sushia!

Luonnonkauneutta!

Tämä juhannuspostaus jäi hieman kaiken muun jalkoihin tässä ja sitten yllättäen huomasin, että juhannuksesta on kuukausi, enkä vieläkään ole saanut tehtyä sitä loppuun. Bomber! No nyt hieman myöhemmin postaan tämän kuitenkin. Sillä juhannustahan vietetään taas 11 kk päästä…Anyways. Alkusepustuksen jälkeen:

Kyllä me grillattiinkin niin kuin juhannuksena kuuluukin grillata. Ja mansikoitakin syötiin. Mutta tehtiin synttärisankarin kunniaksi myös sushia juhannuksena. Tänä vuonna vietimme juhannusta Vierumäellä ”mökillä”, jos sitä luksuseloa voi mökiksi kutsua. Tällä kertaa ei ollut perinteinen rällästysjuhannus, vaan enemmänkin rauhallinen juhannus maustettuna yhdessäololla ja hyvällä ruoalla.

Terassi.

Sushia kokkaillessamme saimme hassun hauskan idean, jota tosin emme toteuttaneet – vielä: Perinteistä suomalaista juhannusruokaa sushin tai no nigirin muodossa. Riisin sijaan uusia perunoita. Keitettyjen uusien perunoiden päälle erilainen valikoima silliä, lohta ja mätiä. Näen sen jo mielessäni!  Soijan sijaan kenties sinappia? Aika hauska idea! Hullu, eikä välttämättä kovin hyväkään, mutta aina toisinaan tällaisia hulluja ideoita on hyvä kehittää!

Tällä kertaa juhannus-sushiimme (ja nigiriimme) kuului muikunmäti-kesäsipuli gunkaneja (oikein nameja!) sekä monipuolinen lajitelma erilaisia kala-nigirejä. Kalaksi toivottiin lohen lisäksi, tonnikalaa, turskaa ja ahventa, mutta valitettavasti niitä ei löytynyt. Niinpä meillä oli lohi-nigirejä, teriyaki-ahven-nigirejä ja ihan perus ahven-nigirejä.  Alkuun oli tietysti kurkku-sushia ja sakea juotavaksi. Juhannus-sushista voisi tulla perinne. Tässä kuvia:

juhannus nigiri lajitelma
Mäti-kesäsipuli gunkan

Ikävä juhannusta.