Joulutontuttaren kotitekoinen mysli

Joulumysliä rakkaudella
Joulumysliä rakkaudella

Arvatkaas mikä on komeamman puoliskoni lempiaamiainen? Arvatkaas mikä on tärkein asia aamulla heti kahvin jälkeen? Mysli. No arvatkaas mitä jouluhenkinen tonttuvaimo tekee miehellensä joululahjaksi? Kotitekoista mysliä!

Ihmeellisen yksinkertainen idea, joka vain ei ole tullut koskaan mieleeni. Tähän tarvitsee ainoastaan purkin, hieman mielikuvistusta ja pari lempiainesta. Idean keksin Pumpkin Jam blogista ja edelleenkin jaksan ihmetellä miten en ollut tätä itse aiemmin keksinyt. Vallan nerokaettä myös hän pitäisi myslistä.

Kotitekoinen mysli on mielestäni hyvä lahjaidea kenelle ja mihin aikaan vuodesta vaan. Erilaisista yhdistelmistä saa vallan erilaisia makumaailmoja: ja huomattavasti mielenkiintoisempia yhdistelmiä kuin kaupan hyllyltä. Päätin valita tähän jouluisia pähkinöitä ja rusinoita, hieman manteleita. Kuivatut karpalot valitsin alkuperäisen ohjeen aprikoosin tilalle, koska karpalo on kivan pirtsakka ja jouluisemman värinen. Tavallisen hunajan sijaan käytin tyrni-hunajaa, joka oli aivan valloittavan makuista. Sitä olisi voinut lusikoida sellaisenaankin suuhunsa. Harkitsin myös vaahterasiirapin käyttöä maustamiseen ja sitä aionkin seuraavalla kerralla kokeilla.

 

Kotitekoinen joulumysli

2 dl isoja kaurahiutaleita
2 dl erilaisia pähkinöitä ja mantelilastuja
½ dl kuivattuja karpaloita
½ dl rusioita
½ dl tyrnihunajaa
2 rkl haaleaa vettä
1 rkl sulatettu voita
1 tl kanelia

Mittaa ja sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita marinadi lisäämällä hunajaa hiljalleen veden ja voin sekaan. Lisää lopuksi vielä kaneli ja tee viimeistelevät pyöräytykset. Sekoita marinadi mysliin kunnolla.

Paista uunissa 200 asteessa (leivinpaperilla) noin 15 min. Kääntele puolessa välin paistoa. Anna myslin jäähtyä ennen purkittamista. Askartele kivat etiketit purkkeihin ja kääri kauniiseen pakettiin. Hyvää joulua!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA