Ihana kaalisienilisäke mustaherukkahyytelön kera

Lokakuu. Niin se vain tuli. Ja sen mukana tuli myös himoni kaaleihin ja sieniin. Tätä lisäkettä olen tehnyt jo pari kertaa. Sen seuraksi sopivat niin kasvispihvit kuinkeitetyt kukkakaalet, perunat lihatonta lokakuuta viettävillä, mutta lihallisille myös riista ja kana. Mutta ennen kaikkea tämän savoijinkaalista ja sienistä valmistettuun lisäkkeeseen sopii mustaherukkahyytelö!

Syksyn maku.
Syksyn maku.

Tässä yhdistelmässä jotain ihanaa, joka muistuttaa syksystä, alkavasta talvesta. Siinä on häivähdys venäläisen keittiön tunnelmaa. Tuoksu on upea, maku sitäkin parempi. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan jos olet kyllästynyt perinteisiin lisäkkeisiin kuten pasta, riisi ja perunat. Tämä on myös karppi-ystävällinen resepti. Koska miksi karpin pitäisi lähes aina syödä lihaansa kylmän salaatin kera?

Syksyinen ja venäläishenkinen kaali-sieni-lisäke

oliiviöljyä
400 g valkoisia papuja
5 Savoijinkaalenlehteä
3 jättiherkkusientä
100 g kesäkurpitsaa
1 dl kermaa/kasvisrasvasekoitetta
rosmariinia, merisuolaa, basilikaa, provencen yrtit-seosta

Pilko herkkusienet, kesäkurpitsa ja savoijinkaali pieneksi. Lisää pannulle oliiviöljyn ja papujen kera. Paista pannulla noin 10 min. Lisää mausteet ja kerma, anna muhia lämpimällä levyllä vielä viitisen minuuttia.

Lisäksi:

Keitettyä kukkakaalta ja mustaherukkahilloa. Mustaherukkahillo tekee oikeasti tähän ruokaan sen viimeisen silauksen, kruunun päälle. Uskomatonta mutta totta!

Herkullinen sieni-kaalilisäke keitettyjen kukkakaalien ja mustaherukkahyytelön kera!
Herkullinen sieni-kaalilisäke keitettyjen kukkakaalien ja mustaherukkahyytelön kera!