"I made Cookie dough!": Keksejä suklaamuruilla ja cashewpähkinällä

Cookie dough! Yummy.

Olen milteinpä rakastunut Subwayn kekseihin. Erityisesti valkosuklaalla kuorrutettuun macadamian nuts kekseihin. Muuten en ole koskaan kekseistä paljoa välittänyt. Mutta koska nämä yhdet keksit ovat niin hyviä, niin täytyypä hyville kekseille olla olemassa silloin reseptikin. Niinpä tänä syksyisenä päivänä päätin kokeilla ensimmäistä kertaa elämässäni leipoa keksejä.

Ideani keksien leipomiseen syntyi noin minuutissa. Odottelin komeampaa puoliskoani, joka kirjoitti graduaan ja selailin Pinterestiä kännykällä. Hmm. Olisikohan kaapissa keksiainekset? Säveltäen sain muokattua kaappimme sisällön keksitaikinaksi. Viimeisen silauksen teki Royalin tumma suklaa, joka oli tullut postissa pari viikkoa aiemmin Royalin suklaafirmalta itseltään. Ilman sitä, näitä en olisi näitäkään keksejä alkanut värkkäämään odotellessa.

Taikinan tekee supernopeasti, odotin tosiaan jonkun 20 min, että pääsisimme lähtemään ulos ja siinä ajassa ehdin suunnitella reseptin, valmistaa taikinan ja pakastaa sen. Kyllä keksitaikina on hyvä pakastaa, koska silloin siitä pitäisi valmistua sellaisia ihanan puoliraakoja ja pehmeitä keskeltä, mutta rapeita pinnalta.

Uunituoreet pehmeät Cookiet.

  Ensimmäinen keksikokeiluni: Amerikkalaiset suklaamuru-cashewpähkinä Cookiet

200 g voita
0,5 dl taloussokeria
2,5 dl fariinisokeria
2 rkl maitoa
1 muna
1 munan keltuainen
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl merisuolaa
 ripaus leivinjauhetta

1 patukka tummaa Royal suklaata
kourallinen cashewpähkinöitä

Sulata voi. Sekoita sokerit keskenään ja sitten sulatettuun voihin. Suosittelen käyttämään vaikkapa vatkainta sokerien ja voin sekoitukseen. Lisää maito, muna ja erillinen munankeltuainen sekoittaen.

Lisää vehnäjauhojen joukkoon merisuola ja leivinjauhe. Pyörittele ne sekaisin vehnäjauhon joukkoon. Lisää seos voi-sokeri-muna-maito seokseen ja kääntele taikina tasaiseksi.

Murenna suklaa ja pähkinät. Kääntele ne myös taikinan joukkoon.

Ota esille elmukelmua ja levitä taikina tasaisesti sille. Voit joko kääriä taikinan rullaksi tai taputella taikinan toisella puolelle myös leivinpaperia ja siirtää pakkaseen. Taikina säilyy pakkasessa helposti viikonkin, mutta sitä tulisi pakastaa ainakin puoli vuorokautta.

Kun haluat paistaa keksit niin laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Jos rullasit taikinan pötkölle voit leikata siitä nyt keksi-siivuja ja paistaa leivinpaperilla uunissa noin 7 min. Jos jätit taikinan tasaiseksi levyksi voit tehdä siitä piparkakkumuoteilla erimuotoisia keksejä. Paistoaika on myös noin 7 min. Uunista riippuen.

Anna keksien jäähtyä hieman, jotta pinta saa hieman rapsakkuutta. Ja muista: jaettu ilo on aina parempi ilo! 😉

Keskeltä pehmeitä pinnalta rapeita: Cashewpähkinä-suklaamuru keksit.

Ja näin keksien leipomisen ensikertalaisena voin raportoida: Onnistuin! Ja ihan hilvatin hyvin! Ihan parhaita keksejä. Enää ei tarvi lähteä subiin metsästämään Cookieseja!

Comments are closed.