Hirveä puolukkaoluessa ja syksyisiä kasviksia

Romanttinen illallinen.

Tänään oli taas pitkästä aikaa sellainen olo keittiön nurkilla, että teki mieli panostaa ja taiteilla. Tähän varmasti vaikutti se, että kävin unelmien kauppareissullani ja ostin kaikkea ihanaa syksyistä. Lisäksi alkuillasta tehty kävelylenkki kirjurinluotoon lisäsi tätä ihanaa tunnetta ja tunnelmaa. Syksy tuntuu nyt todella hyvältä. Ei ole enää kaipuuta kesään.

Unelmien syksyisellä kauppareissulla matkaan tarttui kaikkea kaunista ja ihanaa: hirvenlihaa, puolukkaolutta, kokonainen kurpitsa, tuoretta timjamia, artisokan sydämiä ja uutta tuttavuutta parsakukkaa! Aijai, olisi siinä moni ollut kateellinen näiden opiskelijoiden ruokakorille!

Parsakukka.

Päätin sitten valmistaa hirvenlihasta minimurekkeet puolukkaoluessa ja seuraksi valmistaa rapeita uunikasviksia. Mukana oli puolukkahilloa, olutta ja jälkiruokaviiniä. Ostin aivan ihanat minipadat, jotka kivasti inspiroivat tähän ideaan. Ruokaa sitten nautitttiin suloisessa kynttilänvalaistuksessa, hyvin romanttisesti. Tällaisia syysiltoja lisää kiitos. Jaksaa pimeytta paremmin! <3

Hirveä puolukkaoluessa ja syksyisiä kasviksia

Hirvimureketta minimuodossa.300 g hirven jauhelihaa
2 rkl riistafondia
merisuolaa, mustapippuria, timjamia, rosmariinia
3 rkl parmesanjuustoraastetta
2 pientä punasipulia
2/3 puolukka stout olut
tuoretta timjamia
2 nokaretta voita

Jaa hirvenliha kahteen osaan. Mausta ja lisää ”rakaa” fondia (siis ilman vettä). Painele lihaan ja murjo sitä hiukan, että se palautuu jauhelihamaisesta olemuksesta takaisin lihamaisempaa olemukseen. Levitä lihat pyöreäksi ”pihviksi” ja lisää parmesan ja puolet sipupaloista. Pyörittele liha täytteen ympärille ja muotoile palloksi. Laita loput sipulit minipatojen pohjalle tuoreen timjamin kanssa ja laita lihamureke päälle. Kaada puolukkaolut marinadiksi. Lisää vielä nokare voita molempien lihapalojen päälle. Eikun uuniin 15-20 min 200 asteeseen.

Puolukka Stout.

1/3 parsakukkaa
1 iso porkkana
1/2 kesäkurpitsa
kourallinen kiinankaalia
muutama valkosipulin kynsi
2 dl vihreitä papuja 
tuoretta timjamia
3 dl riistafondia (vettä ja fondia)
1/3 puolukka stout olutta
merisuolaa

Pilko kasvikset sopivan kokoisiksi. Asetele uunivuokaan. Valmista riistafondi ja kaada se kasvisten päälle. Suolaa ja kaada loput puolukka oluesta päälle. Anna paistua uunissa 200 asteessa noin 30 min.

Tarjoile ruoka puolukkahillon kera ihanassa seurassa ja nauti syksyisistä hetkistä kynttilän valaistuksessa.

Syksyiset kasvikset.

Juomana: olutta, vettä ja jälkiruokaviiniä.
Kurpitsakin seurasi ruoanlaittoa!