Herkulliset laskiaispullat

Herkullinen laskiaispulla

Meillä on ollut perinteenä leipoa porukalla laskiaispullia laskiaistiistaita edeltävänä viikonloppuna. Niinpä teimme tänäkin vuonna. Se, miksi en ole aiemmin blogannut laskiaispullataikinan ohjetta, on siis minulle mysteeri. Tänä vuonna kuitenkin kavereiden kannustamana, otin kameran käteen ja päätin tehdä blogauksen.

Laskiaispullat ovat siitä eritinen pulla, että se on ainoa, mitä leivon. Leivon siis vain kerran vuodessa pullaa ja se on laskiaispullaa. Tämän kertaisista laskiaispullista tulikin erityisen hyvännäköisiä, täydellisen pyöreitä ja ihanan haalena värisiä, mutta kuitenkin kypsiä. Mitäköhän tein väärin, että taikina onnistui näin hyvin?

Noh anyway, kerman täytteistä laskiasitiistaita kaikille huomenna!

Laskiaispullat

50 g voita
1 pss kuivahiivaa
2½ dl maitoa
½ dl sokeria
½ tl merisuolaa
7 dl luomuvehnäjauhoja

vanilja-omenahilloa
kuohukermaa
tomusokeria

Sulata voi. Sekoita kuivahiivan kaveriksi hieman jauhoja (2tl). Lämmitä maito ja lisää siihen hiiva-jauheseos. Sekoita suola ja sokeri maito-hiivaseokseen. Lisää myös voi ja vispaa nesteet sekaisin. Lopuksi lisää kolmessa osassa vehnäjauhot ja sekoita taikinaksi. Lisää jauhoja tarvittaessa. Pyörittele taikinasta pallo, peitä se liinalla ja anna kohota 40-60 min.

Pyörittele taikinasta 12 pullaa. Laita uuni päälle 225 asteeseen. Anna pullien kohota pellillä niin kauan, että uuni on valmis. Paista pullia uunissa noin 8-10 min. Ota pulla jäähtymään.

Kun pullat ovat jäähtyneet, leikkaa niiden lakki irti. Levitä päälle hilloa ja kermavaahtoa. Laita lakki pullan päähän ja siivilöi tomusokeria pullan päälle. Nauti hyvässä seurassa!