Herkullinen pizzatasku graavilohella, artisokalla ja salaatilla

Graavilohipizzatasku
Graavilohipizzatasku

Toista pizzataskua pukkaa! Tämä on hyvän ohjeen, merkki kun tekee mieli uudelleen testailla samaa reseptiä näin lyhyellä väliajalla. Tällä kertaa mentiin kalaisampaan suuntaan ja täytteeksi valikoitui graavikirjolohi. Mitähän sitä seuraavalla kerralla keksisi?

Tämä pizzataskun ohje on itseasiassa hyvin lähellä aiempia ohjeitani kasvis”kebab”rulliani. Hieman fiinimmäksi vain muotoiltuna. Sekä erilaiset kebabrullat että pizzataskut ovat siitä hyviä ruokia, että niissä on lähtökohtana rapea pizza/taikinapohja, joka täyttää ja täytteenä terveellinen salaatti ja kasvispohjainen täyte. Eikä se, että tulos on näin herkullista ole ollenkaan pahitteeksi!

Herkullinen pizzatasku graavilohella, artisokalla ja salaatilla

Pizzataskun pohjan ohje:
2 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl kuivahiivaa
merisuolaa
4,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl oliiviöljyä
tomaattimurskaa ja juustoraastetta
Täyte:
Salaattisekoitusta
tomaattia
kurkkua
artisokan sydämiä
graavilohta
turkkilaista jugurttia
aurinkokuivattua tomaattia
Provencen maustesekoitusta

Valmista pizzapohjan taikina, anna sen nousta ja jaa kahtia. Levitä tomaattimurska ja juustoraaste sen päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 min.

Pilko kasvikset sopivan kokoiseksi. Levitä uunituoreelle pizzataskulle salaatti, kasvikset, graavilohi ja turkkilainen jugurtti. Lisää maustetta. Taita pizzapohja taskuksi ja tarjoile!

 

Pizzataskun täytteen rajana on vain mielikuvituksesi!
Pizzataskun täytteen rajana on vain mielikuvituksesi!