Herkullinen peperonata pastavuoka suppilovahveroilla (Tortelloni al forno)

Olenhan maininnut jo olevani pasta-ihmisiä? Rakastan välimerellisiä makuja ja niistä kestosuosikkini ovat pastaruoat muun muassa siksi että ne toimivat erinomaisesti niin arkena kuin juhla-ateranakin.

Tänä keväänä keksin jälleen todellisen kesto suosikki reseptin pastavuoalle.  Inspiraationa toimi Rosson Tortelloni al Forno annos. Tämä on tarpeeksi taivaallista tarjottavaksi juhlallisemmassakin tilanteessa, mutta tarpeeksi helppo, jotta siitä voi nauttia myös työpäivän jälkeen punavinilasillisen kanssa. Nimittäin peperonata pastavuoka suppilovahveroilla. Suppilovahveroita kun on tavallisen kaupunkilaistalliaisen toisinaan vaikea saada tähän vuoden aikaan, niin voin suositella ihan vain jättiherkkusieniäkin tähn tilalle. Vaikkakaan eiväthän ne vedä vertoja suppilovahveroille, mutta toisaaltta tämä ruoka toimii myös ilman mitään sieniä.

Tortellonipastavuoka peperonatalla, aurajuustolla ja suppilovahveroilla. Nam!
Tortellonipastavuoka peperonatalla, aurajuustolla ja suppilovahveroilla. Nam!

Tämä herkullinen ja sinihomejuustoinen kasvisruoka maistuu myös sinihomejuuston vastustajille: on testattu! Paras homejuusto tähän on suomalainen Aura tai Gorgonzola-sinihomejuusto. Jos haluaa säästää hieman raaka-ainekustannuksissa kuten minä, niin suosittelen korvaamaan toisen tuore-tortellinipakkauksen Torinon cappellini-pastalla.

Nam.
Nam.

Aikaa yhteensä: 1 hour, 15 minutes

See Detailed Nutrition Info on

Ainesosat

500 g tuore tortellineja: aurinkokuivattutomaatti ja juusto
(kanafondia+ keitinvettä)
150 g suppilovahveroita/herkkusieniä
150 g sinihomejuustoa
2,5 dl Aura-kermaseos kastike Valio
50 g tuoreita pinaatin lehtiä
parmesanjuustoraastetta vuoan päälle
Pepenorata:
1 punainen paprika
1/ kesäkurpitsa
1 sokeroitu sipuli
2 tomaattia
auringonkukka/oliiviöljyä
merisuola, provencen yrtit, kuninkaallinen pippuriseos, karhunlaukka

Ohjeet

Esikeitä tortellinit kanafondilla maustetussa vedessä puolt ohjeistksen ajasta. Poista suurin osa vedestä, mutta jätä noin 1/2 dl pohjalle tortellinien kanssa.
Valmista pepenorata: pilko kasvikset sopiviksi paloiksi, hiero sokeria sipulin siivuihin. Laita kasvikset uunivuokaan, lisää öljy ja mausta. Anna paistua uunissa 200 asteessa 25 min.
Kaada tortellinit uunivuokaan mukanaan pieni määrä keitinvettä. Murenna sinihomejuusto joukkoon, lisää pinaatinlehdet ja peperonata sekä sienet. Kaada päälle Aurajuustokastike ja parmesanjuustoaasten. Paista uunissa noin 30 min 200 asteessa. Ihanaa!

Tortelloni al forno | sinihomejuustoinen kasvispastavuoka!
Tortelloni al forno | sinihomejuustoinen kasvispastavuoka!