Herkullinen kanapiirakka

Kanapiirakka juhlatarjoiluun?
Kanapiirakka juhlatarjoiluun?

Tänään mietin kauan aikaa mitä tekisin ruoaksi ylijääneestä kanankoivesta. Jostain kumman syystä kanankoivet myydään aina kolmen pakkauksissa, mikä kahden hengen taloudelle tarkoittaa sitä, että sille yhdelle ylimääräiselle on keksittävä oma tarinansa. Mutta miten yhdestä kanankoivesta saa riittämään ruoan kahdelle ihmiselle?

Kanapiiras. Siinäpä teille vastaus. Vieläpä herkullinen kanapiiras, jossa kanan kaverina on aurajuustoa, parsakaalta, kukkakaalta ja porkkanaa. NAM. Valmistin kaikki kanankoivet edellisenä päivänä ja maustoin ne rosmariinilla: Rosmariini kana on ihanan makuista! Täydellinen parivaljakko.

Piirakkapohja on sellainen asia, jonka lähes aina ostan valmiina. Miksi? Koska kotitekoisen piirakkapohjaan nähty vaiva ei ole sen arvoista. Pakastetut valmiit piirakkapohjat ovat aivan yhtä päteviä ja hyvänmakuisia kuin kotitehdytkin. Joten säästääkseni aikaa, syyllistyn ostamaan useammin valmiin pohjan. Onhan se kalliimpaa, mutta sallinette minulle tämän paheen.

Kana-aurajuustopiirakka

1 pkt pakaste piirakkataikinaa
150 g pakastettuja kukkavihanneksia /parsakaalta, kukkakaalta ja porkkanaa
100 g aurajuustoa
1 esivalmistettu kanankoipi (maustettuna rosmariinilla!)
150 g ranskankermaa
mustapippuria, rosmariinia

Sulata piirakkapohja ja levitä piirasastiaan. Sulata myös kruunuvihannekset ja revi kanan liha pieniksi siivuiksi. Sekoita kana ja kasvikset keskenään, murusta aurajuusto joukkoon. Lisää ranskankerma ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja lisää täyte piirakkapohjan päälle.

Paista uunissa 200 asteessa noin 35 min. Anna piirakan jäähtyä mielellään noin 30 min ennen tarjoilua.

Tämä kana-aurajuustopiiras oli niin herkullista, että sitä voisi tarjoilla vaikka juhlissa tai kahvitarjoilun yhteydessä. Tämä sopisi erityisen hyvin erilaisten kesäjuhlien, ylioppilasjuhlien ja rippijuhlien tarjoiltavaksi. Suosittelen!

Keväinen kana-aurajuustopiirakka
Keväinen kana-aurajuustopiirakka