Herkullinen burgeripizza | Täydellinen jauheliha-cheddarjuusto-pizza

Herkullisen burgeripizzan läpileikkaus.
Herkullisen burgeripizzan läpileikkaus.

Kuten arvata saattaa, tämän idea on törkeänomaisesti pöllitti Kotipizzalta. Ei se mitään! Teen niin useinkin. Jos syön jossain jotain oikein herkullista, haluan kokeilla sen tekoa ja reseptin kehitystä myös kotona. Toisinaan en yllä alkuperäisen tasolle; Toisinaan taas kotitekoinen on paljon herkullisempaa kuin ravintolan. Tässä on yksi esimerkki herkusta, joka oli vielä parempaa kotona! Mutta toisaalta kuinka vikaan voi mennä pizzassa, jossa on jauhelihaa, cheddaria, salaattia ja thousand island salaattikastiketta? 

No sitä paremmalla syyllä teen tätä tästä lähtien kotona, niin ei tarvitse huristella autolla toisella puolelle kaupunkia. Tässä muuten pro tip pizzapohjalle: Kun taikina on valmis, levitä se samantien leivinpaperille ja nostata taikina valmiina pohjana uunissa! Laita pelkkä nostattamaton pohja uuniin 50 asteeseen vartiksi: johan tulee herkullinen, ilmava ja muhkea pohja! Tämä suositeltavissa erityisesti jos on kiire, pidät paksusta pizzapohjasta tai teet pannupizzaa. NAM.

Pizzapohja:

2 dl kädenlämpöistä vettä
1/2 pss kuivahiivaa
merisuolaa
2 rkl oliiviöljyä
n. 4 dl erikoisvehnäjauhoja

Sekoita hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Lisää jauhot hiljalleen ja sekoita. Levitä leivinpaperille ja nostata uunissa 50 asteessa noin vartti.

Burgeripizza

Tomaattimurskaa
400 g jauhelihaa (mausteet: mustapippuri, basilika, tacomauste ja grillimauste)
1 punasipuli
4 siivua cheddarjuustoa
juustoraastetta
jäävuorisalaattia
Thousand Island-salaattikastiketta

Levitä tomaattimurska nostetulle pizzapohjalle. Leikkaa sipuli. Paista ja mausta jauheliha. Levitä molemmat tomaattimurskan päälle. Revi cheddarsiivu ja levittele tasaisesti jauhenlihan päälle. Lisää juustoraaste.

Paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 min, riippuen uunista, kunnes juusto on sulanut.

Lisää pilkottu jäävuorisalaatti ja thousand island kastike juuri ennen tarjoilua! Herkuttele ja rakastu tähän ihanaan pizzaan!

Se olisi melko tavallinen jauhelihapizza, jos siinä ei olisi salaattia, thousand islan kastiketta ja cheddaria.
Se olisi melko tavallinen jauhelihapizza, jos siinä ei olisi salaattia, thousand islan kastiketta ja cheddaria.
Burgeripizza.