Häiden suunnittelu – Digitaalista apua juhliisi

Hääsuunnitelma, Juhlan paikka, © Liisa Oja

Hiukset, meikit, juhlatila ja bändi. Kukat, koristeet, ohjelmat ja juomat. Vaatteet, vieraat, catering ja vihkiminen. Juhlia järjestäessä tehtävien lista on melkein loputon. Häiden suunnitteluun, ideointiin ja käytännön järjestelyihin on onneksi olemassa monia hyödyllisiä verkkosivuja, ohjelmia ja työkaluja. Monet näistä ovat käytössä joko ilmaiseksi, tai pientä korvausta vastaan. Tässä artikkelissa esittelemme joukon työkaluja jotka auttoivat meitä juhlamme järjestämisessä tai jotka olisimme toivoneet käyttöömme. Vaikka tämä artikkeli on kirjoitettu erityisesti häiden näkökulmasta, niin kaikki neuvot ovat ihan päteviä myös muita juhlia suunnitellessa.

Pst. Julkaisemme vielä erillisen artikkelin joka käsittelee juhlien verkkosivuja. Mikäli aihe kiinnostaa, nyt on erinomainen aika tilata uutiskirjeemme tai tykätä meistä Facebookissa.

Häiden suunnittelu alkaa ideasta

Pinterest taidetaan olla mainittu jo muutamaan kertaan. Mutta totta se on, Pinterest on ehdoton työkalu juhlien suunnittelussa. Netin syövereistä löytyy tolkuton määrä hyviä ideoita ja yksityiskohtia, joiden kirjaaminen ylös jää usein tekemättä. Pinterestin avulla voit helposti luoda oman leikkelekirjan johon voit tallentaa nopeasti parhaat ideat ja palata, kun tarvitset uusia inspiraation lähteitä. Olemme kirjoittaneet aiheesta aiemminkin.

Juhlan Paikka Pinterestissä
Juhlan Paikka Pinterestissä
Suunnittelu on maratoni, ei pikamatka

Häiden (ja muidenkin juhlien) suunnittelu on tärkeää ja jotta paukkuja on jäljellä vielä juhlapäivänäkin, turnauskestävyydestä kannattaa pitää huolta. Hoitamalla asiat pikkuhiljaa ja ajoissa, varmistat ettei viime hetken paniikki johdu ainakaan järjestelyistä.

Tässä on joukko työkaluja, jotka auttoivat meitä juhlien suunnittelussa.

Vanhaa kunnon checklistiä ei voita mikään. Juhlien järjestäminen vaatii monen pienen ja vähän suuremmankin kokonaisuuden muistamista, että hyväkin muisti on koetuksella. Epämääräisten jääkaapin oveen sijoitettujen listojen sijaan huomasimme, että kännyköihin on saatavilla koko joukko hyödyllisiä, juuri tähän suunniteltuja appeja. Asioiden järjestelyssä sinua autta esimerkiksi WeddingHappy joka pitää kirjaa tehdyistä ja tekemättömistä asioista. Ohjelma toimii iPhonessa, joten muistiinpanosi ovat aina saatavilla. Androidilla samaan suosittelemme Wedding Planroidia.

Ohjelmat ovat ladattavissa:  Available_on_the_App_Store_Badge_FI_135x40_0831 Get it on Google Play

 

Myös yksityiskohtien suunnitteluun on olemmassa mitä mielikuvituksellisempia apuohjelmia. Yksi hauskimmissta on Cake Maker, jonka avulla voit suunnitella oman hääkakkusi.

Cake maker on saatavissa: Get it on Google Play Available_on_the_App_Store_Badge_FI_135x40_0831

 

Eräs yksityiskohta, joka aiheutti ainakin meille harmaita hiuksia, oli musiikin suunnittelu. Vastaanoton ja iltajuhlan taustamusiikin metsästäminen vaati monen tunnin kuuntelusessioita Spotifyssä ja YouTubessa. Fun Weddings on ohjelma, joka listaa sekä tanssi- että taustamusiikiksi sopivia kappaleita, joista voit rakentaa juuri tarpeitasi vastaavan soittolistan.
Ohjelmat ovat ladattavissa: Available_on_the_App_Store_Badge_FI_135x40_0831

 

Tehtävienhallinan lisäksi esimerkiksi sisustuksen ja pöytäjärjestyksen suunnitteluun on olemassa koko joukko mielenkiintoisia työkaluja. Juhlapaikan valinnan jälkeen voit pyytää tilasta mitat, luoda tarvitsemasi pohjat ja aloittaa suunnittelun, ilman että sinun tarvitsee kanniskella painavia huonekaluja ympäriinsä.

Tablerrr.com on tähän erinomainen työkalu ja on muutamin rajoituksin ilmainen. Vuoden käyttöoikeus on kuitenkin edullinen, ja lisäominaisuudet säästävät hermojen lisäksi aikaa.

Muutama vinkki vieraiden iloksi

Vieraat ovat oleellinen osa hääjuhlia ja vaikka kyseessä onkin juhlaparin suuri päivä, kannatata juhlia ajatella myös vieraiden näkökulmasta. Ensimmäinen askel on vieraiden kutsuminen. Perinteiset paperikutsut pitävät edelleen pintansa, mutta niiden lähettämistä voi helpottaa muutamalla helpolla apuohjelmalla.

Postable on näppärä verkkosivu, joka pitää huolen siitä että käytössäsi olevat osoitteet ovat oikeita. Lähetä osoitetarkistus vieraillesi ja vastauksen saatuasi voit tulostaa ohjelmasta osoitelaput. Helppoa.

Wedding Party on sovellus, jonka avulla vieraasi voivat jakaa valokuvia juhlasta puhelimillaan. Sovellus on ilmainen ja sisältää todella paljon ominaisuuksia.
Ohjelmat ovat ladattavissa: Available_on_the_App_Store_Badge_FI_135x40_0831 Get it on Google Play
Mikä oli sinun luotto-appisi? Kommentoi, ja kerro siitä meille!