Grillikausi alkakoon!

Kesä tulee! Kuten olen ilmaissut asian jo useita kertoja. No tänään oli aika alkaa grillailemaan kavereiden kanssa.

Viikunat ja parsat <3

Menu piti sisällään:

Vuohenjuustolla täytettyjä viikunoita serranokinkkuun ja rosmariiniin käärittyinä
Serranokinkkuun käärittyjä vihreitä parsoja
Cajunmarinoituja soijapihvejä
Olivermarinoituja soijapihvejä
Tuorejuustotäytettyjä sieniä
Mansikoita valkosuklaabasilika-kastikkeella

Vuohenjuustotäytteiset viikunat serranokinkulla ja rosmariinilla

…olivat yllättävän simppeleitä niin näyttäväksi alkupalaksi:

4 tuoretta viikunaa
vuohenjuustoa
appelsiinin kuorta
4 serranokinkun siivua
4 tuoretta rosmariinin oksaa
(cajunmaustetta)

Leikkaa viikunoiden päähän risti ja avaa kukaksi. Työnnä sisälle sopivat palat vuohenjuustoa ja raasta appelsiininkuorta koristeeksi vuohenjuustonpäälle. Kääri viikuna kerrallaan serranokinkun sisään ja kiinnitä tuoreilla rosmariinin oksilla. Voit halutessasi ripotella päälle hieman cajunmaustetta. Laita uuniin 190 asteeseen 10 min tai grillaa noin 10 min. Aivan uskomaton makunautinto!

Serranokinkkuihin käärityt vihreät parsat

…olivat melkein yhtä mahtavanmakuisia kuin viikunat, muttei ihan!

 

6 tuoretta vihreää parsaa
6 serranokinkun siivua
oliiviöljyä, mustapippuria

Näiden taikomiseen ei paljon vaadita muutakuin peukaloa (jonka minä sain laastariin hieman samaisena aamuna) . Pilko parsoista puumainen päätyosa pois ja rullaa serranokinkku ympärille. Hieman oliiviöljyä ja pippuria päälle niin hyvää tulee! Valmistukseen samat numeroiset kuin edelliseen. Tällä tavoin parsasta tuli ihanan rapeaa ja rouskuvaa,  aivan ihanaa siis!

Soijapihvit

ovat hyvä korvike grillauksessa lihalle ja makkaralle, jos ei pidä niiden mausta, ei syö lihaa tai lompakko on tyhjänä ja tarvitsee halvalla pihvin! Soijapihvien valmistusohje on pakkauksessa, eli niitä keitetään, jäähdytetään, marinoidaan ja sitten grillataan/paistetaan. Käytin kahta marinadia, koska halusin kokeilla toista ja toisen tiesin olevan taivaallinen. Toinen marinadi oli itseasiassa sama kuin se mitä käytettiin tuossa pari päivää sitten Jamie Oliverin avocadosalaatissa. Se oli hyvää, mutta olisi lihaan sekoittaessa kaivannut hieman enemmän oliiviöljyä. Lisäksi komea grillimestarimme unohti kyseiset pihvit ehkä vähän liian kauaksi aikaa grilliin. Eli siis kuivuutta lukuunottamatta kaikinpuolin hyviä. Toinen marinadini on oma keksintöni ainakin vuosi taaksepäin ja se sopii sekä soijapihveihin että lihaan:

Cajunmarinadi

oliiviöljyä
loraus japanilaista soijaa
pienempi loraus punaviinietikkaa
cajunmaustetta

En osaa käyttää desimittaa joten suhteita en voi antaa! Hyvä vinkki on kuitenkin se, että kun kyseistä marinadia sekoittaa, niin jos yrittää sekoittaa soijaa ja öljyä yhteen metallisella välineellä, niin eihän se onnistu. Suosittelen käyttämään siis puulastaa tai puupohjaista sutia, joka on kaikista paras vaihtoehto. GRILLAA! tai paista levyllä ;D

 

Tuorejuustotäytetyt sienet

…ovat juuri niin hyviä ja helppoja kuin miltä ne kuulostaa:

 

Täytetyt sienet.
tuoreita herkkusieniä
tuorejuustolevitettä (esim. valkosipuli)
rucolan lehtiä

Poista sienistä kannat ja lusikoi sienen ”sisään” tuorejuustolevitettä. Päälle painetaan rucolan lehti. Ja eiku grilliin!

Koska Emminen oli messissä niin eihän me päästy kaupasta ulos ilman jälkkäriä. Joten lupasin tehdä helpon ja hyvän jälkkärin eli…

Mansikoita valkosuklaa-basilikakastikkeella

Pussillinen pakaste mansikoita
Basilika puska
2 pandan valkoista suklaalevyä
1,5 dl vispikermaa

Ohje on siis samainen kuin taannoisessa kakussa eli hyvin helppo: ota mansikat sulamaan noin tunniksi, jaa lautasille. Heitä hieman basilikaa mansikoiden päälle. Pilko valkosuklaa kattilaan ja sulata vispikerman kanssa sekoittaen. Silpo basilikan lehtiä sekaan ja sekoita. Anna jäähtyä noin 30 min ja kaada mansikoiden päälle.

Mansikat, basilika ja valkosuklaa = rakkaus.
Elämäni alkupala.
Rosmariinia ei kannata syödä, mutta siitä voi edelleen tehdä maustetta!
Päivän viini oli kauan odottanut korkkaamistaan.

Comments are closed.