Grillattuja kalkkuna&purjovartaita yakiniku kastikkeella

Pääsiäissunnuntain jämäruokaa parhaimmillaan! Kaipasimme jotain pientä naposteltavaa aikaisin nautitun lounaan ja syömättä jääneen päivällisen jättämään aukkoon. Lähimmät kaupat ovat kiinni, eivätkä porilaiset ravintolat oikein innosta. Kuin sattuman kautta eilisestä kalkkunapaistista jäi jäljelle sopivan kokoinen siivu ja purjoakin oli valmiina.

Sivuhuomautuksena lihana voi käyttää lähes mitä tahansa noin 2cm ohuksi leikattua, kypsää tai melkein kypsää lihaa.

Enjoy.

Yakiniku kastike

2 rkl soijaa
3 rkl miriniä
2 rkl (kukkurallisia) sokeri

Sekoita kunnes sokeri on liuennut.

Lisäksi tarvitset
Kalkkunaa suurin piirtein saman kokoisna paloina kuin purjot
Purjoa 2-4cm pitkinä palasina

Liota puisia grillaustikkuja vedessä, jotteivät ne pääse kärähtämään.
Vuoraa vuoka leivinpaperilla tai foliolla.

Laita tikkuihin vuorotelleen lihaa ja purjoa. Asettele tikut uunivuokaan. Valele noin ½ kastikkeesta vartaiden päälle ja kypsennä 5 minuttia 220C-asteisessa uunissa.

Ota vartaat uunista ja lisää noin ½ jäljelle jääneestä kastikkeesta. Anna paistua uunissa vielä 3 minuttia.

Anna jäähtyä hetki, lisää loput kastikkeesta ja tarjoile kuumana esimerkiksi salaatinlehtien ja oluen kanssa.