Grillattuja cajunsoijapihvejä, chorizo-valkosipuli-sieniä ja foliokasviksia!

Grillattua kasvisruokaa parhaimmillaan.

Nyt olemme grillanneet jo useampaan kertaan. Aina kun on aurinkoinen ja lämmin ilma, mieleen nousee ajatus grillaamisesta. Ja se ajatus ollaankin toteutettu jokainen kerta! Köyhinä päivinä grillaamme vain makkaraa, mutta sitten joskus on vain pakko saada jotain muuta. Sienet alkavat olemaan halpoja, joten niistä olemme tehneet erilaisia variaatioita. Samoin kasvikset halpenevat näin kesää lähestyessä, joten sitä täytyy käyttää mahdollisimman usein hyväksi. Ja mikä onkaan parempaa kuin erinäiset kasvikset sekaisin omassa mehussaan foliopaketissa. Namnam. Siihen en kyllästy koskaan.

Kasvikset grillissä.

Grillatut kasvikset

kesäkurpitsaa
tomaattia
sipulia
paprikaa
valkosipulin kynsiä
sieniä
aurinkokuivattuja tomaatteja
(ja aina toisinaan kukka- ja parsakaali)
parmesanraaste valmiiden kasvisten päälle

Kaikki ainekset pilkotaan valmiiksi mukavan kokoisiksi heitetään foliokupuun, suljetaan ja grillaillaan n. 20 min. Kasvikset voi maustaa tilkalla oliiviöljyä ja merisuolalla

Cajunmarinoidut soijapihvit

näistä olen kirjoittanut aiemminkin, mutta nyt sain napsittua jopa kuvan. Nämä ovat nykyään ihan kestosuosikkeja, koska liha on liian kallista opiskelijalle. Soijapihvit keitetään kanaliemessä ja marinadi valmistetaan oliiviöljystä, soijasta ja cajunmausteesta. Pihvejä paistetaan noin 7 min molemmin puolin.

Soijapihvit grillissä.

Grillatut chorizo-valkosipulisienet

Grillattuja chorizo-sieniä patongin kera.

Sienistäkin olen kirjoittanut aiemmin. Nämä sienet tehdään kaikessa yksinkertaisuudessaan niin, että niistä poistetaan jalka, jonka tilalle lisätään valkosipulilevitettä. Chorizosiivu kiinnitetään sieneen cocktail tikulla.

Ja grillaus jatkukoon….

Parmesanjuusto on hyvää grillattujen kasvisten kanssa.
Soijapihvit <3