Graavilohipizza

Herkullinen graavilohipizza
Herkullinen graavilohipizza

Kävimme tässä taannoin pitkästä aikaa Helsingissä. Siellä ollessamme satuimme lounastamaan yhdessä Itä-Helsingin pizzaravintolassa, Classic Pizza Restaurantissa. Olemme käyneet siellä aiemminkin, mutta olin vallan unohtanut kuinka ihana menu siellä oli. Pizzoista oli suorastaan vaikea valita mieluista, koska sieltä löytyi niin ihanan uusia ja erikoisia yhdistelmiä, mutta myös perinteisiä ja vahvoja makuyhdistelmiä. Arvoin pitkän aikaa otanko pizzan poron lihalla ja puolukalla vaiko pizzan kylmäsavulohella ja caviartilla. Päädyin jälkimmäiseen, koska rakastan lohta pizzassa. Tästä kuitenkin innostuneena päätin kokeilla tänä keväänä hieman erikoisempia ja aivan mahtavan herkullisia raaka-aineita myös kotitekoisessa pizzassa. Miksi tyytyä kinkkuun ja ananakseen kun voi saada graavilohta ja pinaattia samaan hintaan?

Tarina kulminoitui eilen ensimmäiseen pysäkkiinsä. Komeampi puoliskoni kävi lähikaupassamme ja löysi puoli kiloa graavilohta puoleen hintaan. Aijai, ei mennytkään kauaa kun päätin, että pizza tästä ainakin tulee! Ja mikä pizza tulikin. Olen aina mainostanut yli vuosi sitten tekemääni syksyistä kanttarellipizzaa parhaimmaksi luomukseni. No nyt se sai vähintään yhtä vahvan kilpailijan: tämä graavilohipizza on nimittäin T-A-I-V-A-A-L-L-I-S-T-A!

Jos et ole kalan ystävä, ei se mitään. Tästä voisi olla hyvä aloittaa, koska en suostu uskomaan, että kukaan voisi kieltäytyä tästä sitä maistettuaan. Nom.

Pizza parhaimmilla raaka-aineilla.
Pizza parhaimmilla raaka-aineilla.

Graavilohipizza nokkospohjalla

3 pientä nokkospizzapohjaa (Jaa ohjeen taikina kolmeksi osaksi!)
tomaattimurskaa
juustoraastetta maun mukaan (Itse en käytä paljoa)
1 sipuli
kalamataoliiveja
tuoreita babypinaatin lehtiä
vuohenjuustolevitettä (käy vuohenjuustokin, tämä vain ei ole niin hyökkäävää)
1tl pestoa/pizza
parmesanjuustoraastetta
graavilohta
pinjansiemeniä
tuorebasilikaa
(mustapippuria myllystä, sormisuolaa ja basilikaa)

Esikypsytä uuni 200 asteeseen. Valmista pizzataikina. Anna sen kohota lämpimässä, esimerkiksi lämpimässä vesihauteessa. Jaa taikina kolmeen osaan ja pyörittele siitä kolme söpöä pyöreää pientä pizzapohjaa.

Levitä tomaattimurska pohjien päälle ja raasta juustoa haluamasi määrä. Pilko sipuli ja asettele sipulinviipaleet, kalamataoliivit, pinaatinlehdet ja vuohenjuustonokareet juuston päälle. Raasta lopuksi päälle vielä hiukan parmesanjuustoa.

Paista pizzaa/pizzoja uunissa 8 min. Tarkista, että juusto on sulanut ja taikina alkanut kovettumaan. Lisää graavilohiruusut ja pinjansiemenet. Laita pizzat takaisin uuniin 4 minuutiksi. Tämän jälkeen vaihda uuni kiertoilmalle ja anna pizzojen vielä paistua 1-2 min.

Mausta ja lisää basilikan lehdet. Tarjoile vaikkapa hyvän valkoviinin kera ja nauti ehdottomasti hyvässä seurassa. Tämä nautinto täytyy jakaa! Ja jos perheesi on kaksihenkinen kuten meillä niin anna ylimääräinen pizza seuraavana päivänä komeammalle tai kauniimmalle puoliskollesi evääksi töihin. Siinä voi olla työkavereilla kadehtittavaa!

Pizza graavilohella, pinaatilla, oliiveilla, pinjansiemenillä ja vuohenjuustolla.
Pizza graavilohella, pinaatilla, oliiveilla, pinjansiemenillä ja vuohenjuustolla.
Unelmieni pizza <3
Unelmieni pizza <3

Ps. Tuli niin herkullisia valokuviakin graavilohi-pinaattipizzasta, että täytyi oikein hillitä himojaan, että en jakanut teille joka ikistä.