Game of Thrones menu | A feast of Fire and Ice

Me olemme innokkaita Game of Thrones faneja. Niin kirjojen, lautapelin kuin tv-sarjankin. Viime jouluna saimme siis todellakin meille täydellisesti sopivan joululahjan ihanalta ja hemaisevalta ystävältämme Emmyltä. Nimittäin Game of Thrones Feast keittokirjan! Aivan mahtavaa!

Säästelimme Got kokkailuja tärkeään tilaisuuteen: Game of Thronesin 3. tuotantokauden kahden viimeisen jakson yhteyteen. Koska mikä sen parempaa kuin juhlistaa näin jännittävää ja kauan odotettua tapahtumaa teemaan sopivalla ruoalla.

Game of Thrones menu koostui alkuruoasta ja pääruoasta. Alkuruoaksi valmistimme sieni-etanakeittoa ja pääruoaksi hunjaista kanaa papu-pekonilisäkkeellä. Ruoka oli aivan erilaista kuin mitä olemme tottuneet tekemään ja nauttimaan, mutta ei se mitään. Reseptit olivat nimittäin aivan taivaallisia. Jos pidät keskiaikaisesta ruoasta niin olet myös tämän reseptikokoelman ystävä. Tuskin maltamme odottaa, että pääsemme kokeilemaan myös seuraavia reseptejä.

Paista etanoita pannulla muiden ainesten kanssa | Tuoksu on hurmaava
Paista etanoita pannulla muiden ainesten kanssa | Tuoksu on hurmaava

Kermainen sieni- ja etanakeitto

400 g sieniä, suosittelen kanttarelleja ja siitakesieniä, mutta myös herkkusienet sopivat aivan yhtä hyvin tähän reseptiin
1 pieni sipuli
8 dl kanalientä
6 rkl (vähäsuolaista) voita
0,6 dl venhäjauhoja
2 dl täysmaitoa
2 dl kermaa (kevyt)
suolaa ja pippuria
1 prk etanoita
2 valkosipulin kynttä
0,5 dl persiljaa
2 kevätsipulia
0,5 dl valkoviiniä

Pilko kasvikset ja valmista kanaliemi. Yhdistä sipuli, sienet ja kanaliemi ja anna kiehua hiljalleen noin 20 min.

Sulata 4 rkl voita kattilassa  ja lisää jauhot. Anna ruskistua, varo polttamasta. Lisää maito ja kerma sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Mausta ja lisää sieni-kanaliemi-seos sekoittaen joukkoon.

Paista muutamia minuutteja etanoita, valkosipulia, persiljaa ja kevätsipuleita 2 rkl voita erillisellä pannulla. Lisää ne lopuksi keittoon ja tarjoile keitto välittömästi vaalean leivän kera.

Kermaisen pehmeä etana-sienikeitto Game of Thronesin mukaan.
Kermaisen pehmeä etana-sienikeitto Game of Thronesin mukaan.

Hunajainen kana pohjoisen tapaan

3 kanankoipea
2 rkl sulatettua voita
merisuolaa
2,5 dl omenaviinietikkaa
1,6 dl hunajaa
1-2 rkl tuoretta minttua pilkottuna
1,2 dl rusinoita ja kuivattuja karpaloita
1 rkl sulatettua voita

Esilämmitä uuni 170 asteeseen.

Lisää kanankoivet uunivuokaan. Levitä sulanut voi ja merisuola koipien päälle. Tämä tekee niistä rapeita. Paista uunissa noin tunnin verran.

Kanan kypsyessä valmista loput ainekset paistinpannulla. Sekoita ne keskenään ja anna kiehua  ja hautua hiljalleen  kunnes puolet seoksesta on haihtunut: noin 25-30 min. Kun kana on valmista lisää puolet kastikkeesta sen päälle ja anna hetken makujen imeytyä.  Jätä loput käytettäväksi kastikkeena.

Hunajainen kana Game of Thronesin tapaan.
Hunajainen kana Game of Thronesin tapaan.
Herkulliset hunajaiset kanankoivet karpaloilla höystettynä!
Herkulliset hunajaiset kanankoivet karpaloilla höystettynä!

 

 Lisäke valkoisista pavuista ja pekonista

4 siivua pekonia

1 pieni sipuli

kiinankaalia revittynä

2 valkosipulin kynttä, pilkottuna

1 prk valkoisia papuja

merisuolaa ja pippuria

Paista pekoni paistinpannulla, kunnes se on rapeaa. Lisää sipulinsilppu ja paista ne pehmeäksi. Lisää puolet kiinankaalista ja laita paistinpannun päälle kansi.  Anna hautua parista viiteen minuuttia. Lisää loput kiinankaalit, valkosipuli ja paista kannen alla kunnes uusi satsi kiinankaalia on pehmentynyt jälleen. Lisää lopuksi pekonit ja paista kunnes ne ovat lämpimiä. Mausta suolalla ja pippurilla ja nauti! NAM!

Herkullinen ja täyttävä papu-pekoni-lisäke!
Herkullinen ja täyttävä papu-pekoni-lisäke!

 

Comments are closed.