Fetajuustolla ja artisokan sydämillä täytettyjä burgereita

Avonainen burgeri artisokan sydämellä ja fetalla = rakkautta.

Ensin olivat artisokan sydämet. Sitten tulivat kesäkurpitsat. Sitten olikin munakoison vuoro. Ja nyt taas ovat vuorossa artisokan sydämet. Näin nämä mielihalut kiertävät. Meillä on kerrankin jauhenlihaa! No löysin sen pakkasesta ja päätin, että nyt se on aika käyttää. Mutta taas oli ongelmana, että mitäs siitä saisi aikaan. No koluttuani hetkisen vielä pakastinta niin sieltä löytyi…tandadadam! Pari hampurilaissämpylää! Eli hampurilaisia kehiin!

Eilen tein artisokkapastaa, joten artisokan sydämiä löytyi jääkaapista. Näinpä heräsi hullu ajatus artisokan sydämillä täytetyistä hampurilaisista. Minä siis suorastaan rakastan artisokan sydämiä, mutta kysymykseksi nousi ovatko ne niin taivaallisia hampurilaisen välissä, sopivatko ne edes hampurilaisen väliin ja mitä muuta sinne voisi laittaa? Vuohenjuusto kävi mielessäni, mutta söimme sitä juuri viime viikolla, joten feta tuntui tuoreemmalta ajatukselta. Näinpä päädyin tekemään näin hullunkurisia hampurilaisia.

Fetajuustolla ja artisokan sydämillä täytettyjä hampurilaisia

1 (hampurilais)sämpylä
2 artisokan sydäntä
pari viipaletta laktoositonta feta juustoa
jääsalaattia
tomaattisiivuja
punasipulirenkuloita
suolakurkkuja
ranskalaista salaatinkastiketta
100-150 g jauhelihaa
(mausteina: mustapippuri, grillimauste, paprikajauhe, merisuola, cajunmauste)

Mausta raaka jauheliha. Taputtele se palloksi ja painele leveäksi pyöreäksi pihviksi. Paista pannulla.

Täytä hampurilainen niinkuin hampurilainen tulee täyttää paloitellen ainekset sopivaksi ja laittaen juusto pihvin päälle, jotta se sulaisi hieman. Extra rapeutta saat kun käärit purilaisen folioon ja heität uuniin 200 asteeseen 5 minuutiksi! Tai sitten tee niinkuin minä (jolla siis ei ollut folioa) ja laita kaikki muu paitsi burgerin kansi+kastike+salaatti uuniin hengaileen. Hieman vaarallista, koska täytteet voivat tippua, mutta tottunut ja vakaa käsi taitaa tämänkin!

Ja näinpä voin taas onnellisena keksijänä kertoa_että_oli_ihan_sairaan_hyvää!!! Artisokan sydämet+feta burgereissa on uusi lemppari yhdistelmäni! pekoni ja cheddar hiivattiin, uusi suosikki on syntynyt <3

Uuniburgerit.