Feta-Porkkanasosekeitto

Tänään taas sukellamme sosekeittojen värikkääseen maailmaan. Kohteena on pehmeän aurinkoinen ja väriltään vaalean oranssi feta-porkkanasosekeitto. Kyseinen ohje löytyi myös jo aiemmin mainostamastani facebookin foodie-sovelluksesta.

Jos joku on joskus kuolannut Torerossa aina silloin tällöin tarjoiltavaan ilmaiseen alkupalaan, nimeltä vuohenjuustokeitto, niin nyt voin kertoa, että jos tässä keitossa olisin käyttänyt vuohenjuustoa fetajuuston sijaan, niin olisi tämä ollut miltei täydellinen kopio Toreron ihanaisesta vuohejuustokeitosta. Hyvin iloinen ylläri siis. Epäilin aiemmin keiton olevan tomaattipohjainen vuohenjuustokeitto, mutta nyt olen melkein vakuuttunut, että se on porkkanapohjainen.

Pitemmittä puheitta nyt kuitenkin lätkäisen ohjeen tämänpäiväiseen sosekeittoon:


500 g porkkanoita
5 dl vettä
1 kanaliemikuutio/kasvisliemikuutio
1/2 punasipuli
1 pieni keltasipuli
1 dl ruokakermaa
200 g fetajuustoa
timjamia, mustapippuria, merisuolaa, seesaminsiemeniä.

Valmista kanaliemi vedestä ja kanaliemikuutiosta. Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit. Keitä porkkanoita ja sipuleita, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Poista liemestä noin 2 dl. Mausta keitto timjamilla ja mustapippurilla. Lisää ruokakerma sekä feta ja kiehauta uudelleen. Anna sauvasekoittimen tehdä taikaansa ja sanoa seokselle wrumwrum, kunnes keitto on tasaista sosetta. Tarjoile merisuolalla ja seesaminsiemenillä päällystettynä vaikkapa vaalean leivän kanssa. Leipä maistuu erityisen hyvältä jos sitä kastaa keittoon! Sopii sekä alkuruoaksi, että pääruoaksi.