Fajitaksia: Ranchpaneroitua tofua ja vuohenjuustoa paprika-sipulipedillä

Fajitaksia!

Pyhäinpäivän kunniaksi päätimme viettää oikein laiskan, ruoan- ja elokuvatäytteisen päivän yövaatteissa sohvalla. Ja mikä sen parempaa kun katsoo elokuvamaratonia, kun on ruokaa jota voi kasata ja dipata! Okei, pitihän valmisteluja tehdä ja kippoja riittää pestäväksi varmaan vielä seuraavaksikin päiväksi, mutta ainakin oli hyvää!

Tähän ruokaan ei siis paljon muuta tarvi kuin ainekset ja valmistelua. Eniten työtä vaativat ranchpaneroidut tofupalloset.

Ranchpaneroitua tofua

Ranchpaneroitua tofua

300 g pehmeää maustamatonta tofua
oliiviöljyä
loraus vettä
Taco Ranch mausteseos (Santa Maria)
Crispy Chicken panerointipussi

Tofu kannattaa laittaa marinoitumaan jo edellisenä iltana. Sekoita öljyyn (bout 0,5 dl) ranch mausteseos. Lisää loraus vettä ja sekoita vimmalla yhteen. Sekoitus kannattaa tehdä joko silikonisella tai luonnonaines sudilla, koska muuten oliiviöljyyn on hyvin vaikea saada sekoittumaan mitään. (Ei siis missään nimessä metallista lusikkaa tjsp.) Paloittele tofu ja sekoita joukkoon. Anna hautua jääkaapissa yön yli. Tuoksu on huumaava.

Seuraavana päivänä pyörittele marinoiduista tofuista palleroisia ja sen jälkeen pyörittele niitä crispy chicken panerointijauheessa. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 min.

Vuohenjuustoa paprika-sipuli pedillä

Vuohenjuustoa sipuli-paprika pedillä

150 g vuohenjuustoa
1 punainen paprika
2 pientä punasipulia
oliiviöljyä

Jaa vuohenjuusto osiin. Meitä oli kaksi joten jaoimme sen neljään osaan. Tämän vaiheen voi tehdä monella tavalla, mutta minä tein sen näin: pilko paprikat ja sipulit siivuiksi. Laita pieniin uunipatoihin ja kaada päälle loraus oliiviöljyä. Laita uunipadat 200 asteen uuniin 25 minuutiksi ilman kansia. Kun otat minivuoat pois uunista, laita vuohenjuustot lämpimien kasvisten päälle. Touhutessa menee aikaa, joten vuohenjuustot ehtivät sopivasti sulaa odotellessaan sopiviksi. NAM.

Mitä muuta tarvistset fajitaksiin?

jäävuorisalaattia
tortillalettuja (kotitekoisia tai kaupasta ostettuja)
kermaviiliä
guagamolea 
salsaa
cheddardippiä


Esilämmitä tortillaletut, jos et paista niitä itse. Guagamole on hyvä tehdä itse, mutta koska avocado on nyt niin korkeassa hinnassa, päädyimme ostamaan valmiin kastikkeen. Lisäsimme siihen tosin hieman punasipulia. Salsan teemme nykyään aina itse ja siitä on kehittynyt useita variaatioita riippuen siitä, minkä kanssa sen nauttii. Alempana on ohje tämänkertaiseen salsaan. Cheddardippiä varten ostimme pussillisen cheddarjauhetta ja sekoitimme sen 2 dl maitoa. Oli parempaa kuin pelkkä purkki kastike. Lisäsin siihen hieman chiliä.

Salsa fajitaksille

400 g kuorittuja purkkitomaatteja
pari rkl jalapenoja
2 punasipulia
1/3 prk etikkapaprikoita
merisuolaa
Kaikki vain  blenderiin ja anna sen sanoa wrumwrum. NAM.
Tarjoile kaikkine aineksiineen ja nauti seurassa. Tästä ruoasta voi seurata sotkua, jos tekee kuten me, eli ei syö siististi lautaselta haarukalla ja veitsellä.