Calzonet pesto-kana täytteellä

Nyt  tulee blogauksia sillä tahdilla, että huomaa minun välttelevän gradun tekoa oikein urakalla! Ja ihmiset facebookissa varmaan myös alkavat hiljalleen ahdistua spämmäämisestä, muttako muttako! Toiset kertovat lapsistaan aivan kaiken, toiset salilla käymisestä. Minä vain satun kertomaan ruoasta. Kai sekin on jonkinsortin elämänkutsumus tai ainakin harrastus.

Ruoka rakkautta <3 what else can I say. Ilmaisen tunteitani ja itseäni ruoan kautta. Tällä kertaa tehtiin pesto-kana calzoneja, eli taskupizzoja. Näin lauantai-illan kunniaksi. Ja voisin tässä hieman mainostaa mistä sain idean. Aloin käyttämään FB:ssä foodie nimistä sovellusta, joka on kyllä vielä hyvin paljon vaiheessa ja tarvitsisi parannusta, mutta on joka tapauksessa hyvin kätevä. Sen tarkoituksena on valita sovelluksesta ruokia, joita tehdä esim nyt viikonloppuna, valita ruoat, joiden ainekset sitten siirtyvät sovelluksen ostoslistalle. Listalta voi poistaa aineksia, joita kaapista jo löytyy tai lisätä aineksia, joita myös käyttää. Ostoslistan voi sitten ilmaiseksi lähettä esim kännykkään tai tulostaa. Kätevää! Lisäksi sovelluksesta voi valita sen s-ryhmien kaupan, jota käyttää, jolloin se tiedottaa halvoista tuotteista ja ilmeisesti salli vain ainekset joita kyseisestä kaupasta löytyy. Vielä kun sinne saisi lisätä itse reseptejä ja ostoslistan ainekset tulisivat siinä järjestyksessä kuin mistä ne kaupasta löytyvät niin aijai. Joka tapauksesta, tämä on ensimmäinen ohjeeni foodiesta. Katsotaan minkätasoista ruokaa tulee.

300 g broilerin fileesuikaleita
200 g parsakaalen nuppuja
4 rkl pestoa
1 valkosipulin kynsi
2 dl kädenläpöistä vettä
30 g hiivaa
ripaus merisuolaa
5 dl jauhoja
juustoraastetta
oliiviöljyä, rouhittua mustapippuria ja seesamsiemeniä

Paista broilerin fileet pannulla oliiviöljyssä. Lisää 2 rkl pestoa ja anna maustua. Siirrä jäähtymään.Paista samalla pannulla oliiviöljyssä parsakaalet ja mausta 2 rkl pestoa ja silpotulla valkosipulilla. Siirrä sekin jäähtymään.

Tee taikina, eli liuota hiiva veteen ja sekoita jauhot ja suola joukkoon. Anna nousta n. 30 min. Painele taikinasta 4 kpl pyöreää pizzanpohjaa. Laita täyte sisään ja päällysä juustoraasteella. Taittele pizzatasku peittäen täyte, ruiskua hieman oliiviöljyä päälle ja ripottele seesaminsiemeniä.Laita uuniin 20 minuutiksi 200 asteeseen.

Tarjoilin calzonet marinoitujen punasipulien kanssa ja hyvää oli 🙂 Tosin jos tekisin toistamiseen, niin varmaan laittaisin täytteeksi myös kirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa. Saisi enemmän pizzamaisen fiiliksen.