BrewDog 77 Lager vs. Trashy Blonde

Idea oluen maistelusta ja arvioinnista on kytenyt jo pitkään ja nyt kokeilemme sitä ensimmäisen kerran. Olemme juoneet olutta jo pitkään ja maistelleetkin hetken, joten omat mieltymykset ja maut ovat muodostuneet. Pyrimme tässä ja muutamassa seuraavassa blogauksessa laajentamaan palettia ja kokeilemaan aikaisemmin tuntemattomia oluita. Koska eräs paikallinen olutravintola tarjoilee rajoitetun ajan skotlantilaisen BrewDog panimon oluita, päätimme ottaa tähän kokeiluun niistä ne kaksi, jotka lähikaupan hyllyiltä löytyivät.

BrewDog on skotlantilainen pienpanimo, joka on kyllästynyt massatuotettuihin lagereihin ja aleihin. Ratkaisuna tähän ongelmaan se valmistaa persoonallisia ja jännittäviä oluita raaka-aineita kunnioittaen.

Lager 77 – juxtaposition pilsner
Otimme ensimmäiseksi testiin 77 Lagerin. Ulkonäötään 77 oli  vaaleaa, joskin hieman sameaa ja väriltään lähellä suurten panimoiden lagereita. Erityismainintana oluen vaahto oli todella hyvännäköinen. (Harmiksemme emme saaneet kuvia.) Suurien panimoiden saunakalja-lagerit ovat, ainakin meidän mielestämme, luoneet mielikuvan lagereista oluena jotka eivät maistu miltään. 77 on iloinen poikkeus. Oluen maku on maltainen ja selvästi pehmeämpi kuin kilpasiskollaan. Olemme aikaisemminkin maistaneet joitain BrewDog-panimon oluita ja todenneet osan niistä hieman liiankin hiivaisiksi. Tämä hiivaisuus ei ollut 77:n ongelma, vaan se oli lagereille ominaiseen tapaan raikkaampi. Lopuksi mainittakoon että oluen jälkimaku oli todella ohut ja mitäänsanomaton. 
Kaiken kaikkiaan Lager 77 on hyvä tuttavuus. Olut on helppo ja uskon paatuneimmankin saunakaljoittelijan nauttivan siitä. 
you know you shouldn’t

 Toisena oluena kokeilimme Trashy Blondea. Ulkonäöltään tämä pale ale oli vaalea ja kirkkaampi kuin edellinen olut. Edelliseen verrattuna vaahto oli niukempi, ja katosi todella nopeasti. Ulkonäöllisesti oluet olivat melko lähellä toisiaan. Entäs sitten maku? Jos 77 Lager näyttää keskisormea suurten panimoiden massa-lagereille, Trashy Blonde lyö pullon rikki pöytään ja hyökkää!  Oluen maku on todella hyökkäävä. Verrattuna edelliseen, Trashy Blonde on suolaisempi, hiivaisempi ja ”kovemman” makuinen. Maku oli myös huomattavasti kitkerämpi. Mikäli ensimmäisen oluen jälkimaku oli mitäänsanomaton, tämä tarjoili sitä senkin edestä. Jälkimaku oli hiivainen, pistävä ja pitkäkestoinen.

En veisi Trashy Blondea tapaamaan äitiäni, mutta maltaisista oluista nauttivalle TB on varmasti kokeilemisen arvoinen.