Blinit!

Uusi paras ystävämme.

Sain aivan mahtavia blinejä käydessäni Svenska Klubbenin Runebergin päivällä ja silloin päätin, että nyt on pakko kokeilla kotona! Joten tänä aurinkoisena, ja okei hyytävänä, aamuna olen päättänyt tehdä aamubrunssiksi blinejä, kera kirjolohen mädin, oikein rasvaisen ja unelmaisen smetanan ja tuhdin sipulisilpun. Unelmani blineistä ei olisi toteutunut ilman äitini ihanaista mäti lahjoitusta, sillä sen hankkiminen opiskelijabudjetilla olisi ollut aika surullinen tarina.

Lisäksi, kauhukseni kuulin eilen, että komeampi puoliskoni ei ole koskaan syönyt tätä blinistä herkkua! Mikä aukko sivistyksessä ja makuanautinnossa! En nyt tietenkään tuomitse kaikkia ihmisiä, jotka eivät olisi syöneet blinejä, vaan ainoastaan sen, että olen asunut tämän herran kanssa kohta kolme vuotta yhdessä ilman että hän on maistanut blinisiä.

Blinitorni

Ja eiku tattarijauhot heilumaan ja herkkuja taikomaan…

Taikina:


1 prk Bulgarian jugurttia
15 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 dl lämmitettyä maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen
1 vaahdoksi vatkattu valkuainen

Lämmitä jugurtti kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva sen joukkoon. Sekoita mukaan tattarijauhot ja sokeri. Laita taikina nousemaan lämpimään 40 minuutiksi, tai huoneen lämpöön 2 tunniksi. Taikinan kohottua sekoita sen sekaan lämmitetty maito, sulatettu voi, eroteltu keltuainen ja vatkattu munan valkuainen. Paista taikinasta voissa miedolla lämmölle paksuhkoja blinejä.

Väriä!

Tarjoile smetanan, mädin, sipulisilpun ja rouhitun mustapippurin kanssa ja saavuta hurmos. Blinitornista tuhosimme kahdestaan kaksikolmasosan. Ja meidän uusi kokeilijamme oli aivan taivaassa. 🙂

Kirjolohen mätiä…need I say more. Slurps.
Lisukkeet.