Avocado-salaatti Jamie Oliverin tapaan

Katsoin liian monta Jamie Oliver jaksoa viikonloppuna ja tässä tulos ^^ Kaikista mieluisinta tässä reseptissä oli itseasiassa kastikkeen/marinadin teko, ei muuten ollut ihan hirveästi mitään ihmeellistä. Tein marinadia ensin yhden annoksen, mutta kun maistoin ja haistoin sitä niin tuplasin annoksen. Kamala minä, mutta se oli kerrassaan upeaa! Annos on neljälle. Reseptiä on taas hieman muokattu oman maun mukaisiksi, jos kiinnostaa alkuperäinen ohje niin tässä:

http://www.foodnetwork.com/recipes/jamie-at-home/roast-carrot-and-avocado-salad-with-orange-and-lemon-dressing-recipe/index.html

Lämmitä uuni ensin 180 asteeseen.

Avocado-salaatti Jamie Oliverin tapaan

3 porkkanaa
merisuolaa
2 tl kokonaisia kuminoita
hyppysellinen kuivattua chiliä
mustapippuria
2 valkosipulin kynttä murskattuna
puoli kourallista timjamia
oliiviöljyä
punaviinietikkaa
1 appelsiini, puolitettuna
1 sitruuna, puolitettuna
3 kypsää avocadoa
4 palaa ciabattaa
2 kourallista kolmea eri salaattia: itse ostin jonkinlaisen italiano mixin jossa oli ainakin rucolaa, en nyt  juuri muista mitä muut olivat
ranskankermaa 
paahdettua siemeniä (seesaminsiemeniä)

Pilko porkkanat siivumaiseksi. Laita porkkanat suolattuun kiehuvaan veteen n. 10 minuutiksi. Poista vesi ja kuumenna paistinpannu oliiviöljyn kanssa, lisää porkkanat sinne paistumaan.

Tee kastike: laita ns. maustemurskaajaan kuminat, chilirouhe, mustapippuri ja merisuola, ja ”murskaa” ne pieneksi. Jos et omista tällaista kapistusta tai et löydä sitä kuten allekirjoittanut ei löytänyt sitä mistään kaapista niin voit tehdä seuraavasti: Laita mausteet pieneen kulhoon, lisää valkosipulin murska, timjamin oksat ja sekoita mahdollisimman tahnamaiseksi. Lisää oliiviöljyä sen verran että mausteen ns. hukkuvat siihen juuri ja juuri. Lisää loraus punaviinietikkaa. Oma sauvasoseuttaja ja käytä sitä marinadissa niin kauan, että se on suht. tasaista. Maista.

Kaada porkkanoiden päälle pannulla (pidä huolta etteivät ne ole liian kuumalla levyllä ja käristy liikaa) ja kiehauta noin pari minuuttia. Siirrä porkkanat marinaadineen vuokaan, purista hieman sitruunaa ja appelsiiniä päälle ja laita puolikkaat hedelmät porkkanoiden päälle. Ja eikun uuniin noin 25 minuutiksi.

Kuori ja siivuta avocadot sekä laita siivut kulhoon. Kaada valmiit porkkanat marinaadineen avocadojen sekaan ja sekoita. Purista hieman appelsiini ja sitruunamehua päälle. Pese salaatin lehdet ja revi ne avocadojen ja porkkanoiden sekaan. Sekoita.

Paahda hieman ciabattaa niin, että siitä tulee lämmintä ja rapeaa (esim. uunissa). Asettele salaattia lautaselle, revi ciabatasta paloja päälle, lisää ruokalusikallinen ranskankermaa salaatin päälle ja koristele vielä muutamalla salaatin lehdellä. Tirskauta hieman oliiviöljyä päälle ja koristele valitsemillasi siemenillä. Heitä päälle pari timjamin oksaa ja tarjoa.

IHAN USKOMATTOMAN HYVÄÄ.

For real.