Avocado-katkarapukastiketta pastalle

Avocado, tuo ihana ja outo vihreä hedelmä. Lähikaupassamme oli avokadoja alle kolmen euron kilohinnalla. Tämähän luonnollisesti tarkoittaa opiskelijan elämässä sitä, että sitä kokkaillaan mitä halvalla saadaan. Ja avokado tuolla hinnalla, todella on halpa!

Avokado-katkarapukastiketta pastalla.

Avokadon kanssa sopii erityisen hyvin katkaravut. Siksipä tämä ohje. Ennen kaikkea muuta olisin halunnut tehdä sushia, mutta aika ja energia ei tällä kertaa riittänyt siihen. Ja ainahan täytyy kokeilla jotain uutta. Siispä tässä pastojen luvatussa öhöm…blogissa päätin sitten kokeilla tehdä katkaravuisata ja avokadosta pastakastiketta!

Ja koska joskus aina jäämme kaappien antimien armoille, niin pastasta muodostui hienosti täysjyväpastan ja gnocchipastan iloinen sekoitus.

Avokado-katkarapupastakastike

1 sipuli
2 kypsää avokadoa
1,5 dl valkoviiniä
Crème fraiche pippurisekoitus purkki
180 g jättikatkarapuja
merisuolaa


Pilko sipuli ja paista pannulla pienessä määrässä rasvaa. Kuori ja paloittele avokadot ja lisää sipulin joukkoon. Paista pari minuuttia. Suola ja lisää valkoviini. Anna viinin höyrystyä pois. Lisää ranskankermasekoitus ja sekoita kastikkeeksi. Lisää aivan lopuksi (sulatetu) jättikatkaravut, jotteivat ne kuumene liikaa ja siten tule kumisen sitkeäksi. Sekoita kastike pastaan ja anna mennä ääntä kohti!