Aurajuusto-perunasalaatti

Herkullinen perunasalaatti aurajuustolla
Herkullinen perunasalaatti aurajuustolla

Tässäpä herkullinen ohje. Löysin alkuperäisen reseptin Valion sivuilta ja muuntelin hieman, tai no. Aika paljonkin.

Perunasalaatti sopii arkeen ja juhlaan. Se on mukavan täyttävä verrattuna perinteiseen lehtisalaattiin ja siitä saa muokattua hyvin erilaisia variaatioita. Vaikkakin kaikki ajattelevat perunasalaatin yhteydessä sitä einessalaattiboksia, jossa on majoneesia, perunaa, sipulia ja suolakurkkua. Myös perunasalaattiin sopivat erilaiset juustot, esimerkiksi feta, vuohenjuusto tai nyt kyseessä oleva sinihomejuusto. Perunsalaattiin voi lisäillä erilaisia juureksia, kurpitsoja, salaatteja ja kaaleja. Kastikkettakin voi maustaa hyvin monipuolisesti ja keventää tekemällä siitä kermaviilipohjaisen. Kastikkeen voi myös tarjoilla erikseen, jolloin sitä voi annostella oman maun mukaan!

Aurajuustoiseen perunasalaattiin sopivat pirtsakat ainesosat suolaisen ja voimakasmakuisen sinihomejuuston seuraksi. Siispä lisäisin Valion inspiroimaan ohjeeseen myös tuorekurkkua ja lehtiselleriä. Myös kiinankaali tuo salaatilla kivan lisän hieman makealla rapsakkuudellaan. Ja ehdottomasti vihreitä kirpeitä omenia!

Aurajuustoinen perunasalaatti

500 g perunoita
2 vihreää omenaa
2 lehtisellerin vartta
1/3 tuorekurkku
1 sipuli
muutama kiinankaalen lehti
100 g aurajuustoa
(tomaatti)

Kuori ja keitä perunat. Pilko kaikki ainekset sopiviksi kuutioiksi ja sekoita. Murusta aurajuusto sekaan. Valmista kastike ja sekoita sekaan tai tarjoile erikseen.

Kastike perunasalaatille

2 prk kermaviiliä
4 rkl Hellmann’sin sinappi ja hunaja-kastiketta
1 tl vihreää mojokastiketta
mustapippuria, merisuolaa ja basilikaa

Tämä perunasalaatti sopii erityisen hyvin piknikille tai kesäpöytää. Perunasalaatti on myös hyvä tarjoiltava esimerkiksi jouluna, vappuna tai vaikkapa juhannuksena. Itse tarjoilin tätä ystävilleni vappuaattona ja koska se oli niin herkullista tulee se olemaan osa juhannus menuuta.

Perunasalaattiin voi lisätä melkeinpä mitä tahansa mielesi tekee!
Perunasalaattiin voi lisätä melkeinpä mitä tahansa mielesi tekee!

Perunasalaattia ja aurajuustoa. Kastike erikseen. NAM.