Artisokkahernekeittoa

Kyllä, se on purkkihernaria.

Tuunauksen mestari tässä terve. Ja kyllä, mäkin syön purkkuhernaria. Tämähän on melkein kuin AA- kokouksen aloitus! Ihmiset ovat opineet onneksi tuunaamaan valmisruokia ja tajunneet esim, ettei pakastepizzaa tarvi sellaisenaan syödä tai pussipastaan voi lisätä oliiveja, tomaatteja ja muita tuoreita terveellisiä asioita. Muistan itseasiassa vielä ajan kun lähipiirissäni kukaan muu ei ollut tajunnut asiaa, se oli omituista aikaa.

Mutta kuka tykkää purkkihernarista sellaisenaan oikeesti? Kai jokunen hullu siihenkin osastoon löytyy. Mutta miksi tyytyä purkkihernariinkaan sellaisenaan? Olen aina maustanut purkkihernaria, mutta aina joskus kun kaapista löytyy jotain kivaa, niin olen tajunnut lisätä sinne something special. Maailman helpoin ruoka, tarvitsee vain maustaa ja lämmittää kattilassa ja sillä tavalla siitä saa oikeasti ihan syötävää. Komeampi puoliskoni ei ole tätä maistanut, mutta epäilen että edes hän ei kieltäytyisi siinä pelossa, että kohtaa armeija-aikaisen traumansa: perinteisen hernekeiton. Ei tämä yksilö on ihanan pirtsakkaa ja moniulotteista jopa. Kokeilkaa!

Tuunattu artiskokkahernekeitto

1 hernekeittopurkki
1/2 prk vettä
3 tl dijon sinappia
muutama artisokan sydän
mausteet: basilika, sinapinsiemen

 Ei muutakuin artisokat sopivan kokoisiksi ja kattilaan hernarin ja veden kanssa. Kiehauta. Lisää mausteet ja sekoita kunnolla. Ja ääntä kohti. ^^

 

Artisokan kirpeys…
..ja herneen pehmeys.