Tarina Korianteri -blogin takana

Kotona kokkailu on ollut harrastukseni jo lapsesta saakka. Lapsena rakkaimpia kirjojani oli siskoltani peritty Walt Disneyn Mikki Hiiren keittokirja. Kirja löytyy edelleen kirjahyllystäni, koska se muistuttaa minua siitä, mistä tämä innostus alun perin lähti liikkeelle. Ennen ala-asteen loppua olin kokeillut kaikkia kirjan reseptejä ja vielä tänä päivänäkin mieleni tekee aina toisinaan lapsuuteni suosikkia, Dumbon suklaapirtelöä.

Idea omasta ruokablogista oli pyörinyt mielessäni vuoden päivät ennen kuin päätin vuoden 2010 kesällä kokeilla bloggaamista. Perustin Korianteri -blogin aluksi ystäviäni ja itseäni varten: Olin lähipiirini kävelevä keittokirja ja ruokakonsultti, jolle soitettiin ja kyseltiin reseptejä ja ideoita ulkomuistista ympäri vuorokauden. Halusin blogillani helpottaa taakkaani, voisin säilöä reseptini sinne ja lähipiirini voisivat ne myös helposti noutaa sieltä.

Pian kuitenkin huomasin, että Korianteri -blogista tuli myös jotain muuta. En kirjoittanut sitä enää lähipiiriäni varten, vaan laajensin omaa tietämystäni ruoasta ja kokkaamisesta, sekä uppouduin syvemmälle ruoan maailmaan. Minua alkoivat muun muassa kiinnostaa eri ruoka-ainesten historia ja kulttuuriset lähtökohdat. Näin ruoasta, reseptien luomisesta ja kokkaamisesta tuli todellinen intohimoni. Ruokablogi mahdollisti tämän intohimon yhdistämisen myös kahteen muuhun harrastukseeni: kirjoittamiseen ja valokuvaamiseen. Koska ruokabloggaamisesta on tullut jo elämäntapa niin päätimme aviomieheni kanssa, että Korianteri -blogi ansaitsee oman kotisivun bloggerin sijaan.

Ruokavalioltamme olemme kaikkiruokaisia, mutta kasvis- ja kalaruokiin orientuneita. Reseptieni lähtökohtana on kasvisruokaa lihansyöjille. Usein kasvisruoka herättää suuria tunteita suuntaan ja toiseen, mutta olen huomannut, että vakautuneimmatkin lihansyöjät pitävät reseptieni mukaisista kasvisruoista. Aina he eivät edes huomaa, että liha puuttuu ruoasta! Ruoka-ainesten valinnassa standardeina ovat erityisesti tuoreus ja laatu, mutta myös edullinen hinta.

Rakkaudesta ruokaan,

Liisa

s-posti: liisa[@]korianteri.fi

http://about.me/liisaoja

Psst. Olen bloggaajana myös muilla sivustoilla. Löydät bloggauksiani myös häihin, juhliin, juhlatarjoiluun ja juhlatiloihin liittyvistä aiheista seuraavilta sivustoilta:

Juhlan Paikka

Meidän häät

Liisa, Korianteri

Punajuuri, Beetroot, Korianteri, Liisa Oja